Ciutat

Microconcerts al Taulí per millorar l’estada dels pacients

El Taulí en col·laboració amb l’OSV i Música en Vena oferirà microconcerts un cop al mes per millorar l’estada dels pacients

Foto: Cedida

L’Hospital Parc Taulí ha començat des de dimarts un programa de microconcerts per als pacients, familiars i personal sanitari de l’hospital. Els concerts es repetiran cada segon dilluns de cada mes -menys durant dos mesos a l’estiu- i cada edició englobarà una àrea diferent, passant per pràcticament totes les de l’hospital.

La iniciativa arriba de la mà de l’associació Música en Vena en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès que serà l’encarregada de posar la música als microconcerts. Música en Vena és una associació sense ànim de lucre que promou la música en viu als hospitals.

Fins ara ja col·labora amb 8 altres hospitals catalans com Bellvitge o l’Hospital Clínic.

En la iniciativa també hi col·laboren la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA CX i l’Ajuntament de Sabadell.

PROJECTE D’INVESTIGACIÓ

A banda de millorar la situació dels pacients el Parc Taulí aprofitarà els concerts per investigar els efectes i beneficis de la música sobre els pacients amb diferents patologies

Tal com explica el President del Consell de Govern del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Modesto Custodio, l’objectiu és millorar l’estància dels pacients. “La música ajuda a millorar en l’estrés, situacions de dolor i l’estat emocional” ha explicat Custodio.

El projecte busca oferir “la millor qualitat musical gràcies a l’OSV” com asseguren des de Música en Vena, a més de col·laborar amb els estudis sobre els beneficis de la música en els pacients.

El projecte no té data de caducitat i espera que s’allargui el màxim possible, “és indefinit” asseguren des de Música en Vena. A més, esperen que el projecte segueixi endavant i que “tant de bo que un dia els metges prescriguin música”.

Comentaris
To Top