Ciutat

Un miler de persones, a un sol crit: “No és no i la resta és violació!”

Un miler de persones, segons la Policia Municipal, han participat en una manifestació multitudinària aquesta nit contra la violació múltiple

Una pintada durant la manifestació / A.A.

Un miler de persones, segons la Policia Municipal, ha participat en una manifestació multitudinària aquesta nit contra la violació múltiple del 3 de febrer. La manifestació ha consistit en una marxa de torxes que ha reproduït el recorregut que va realitzar la víctima de l’agressió sexual, des de la plaça Vallès –on hi ha el bar La República– passant per davant del bar Sabadebidoo fins a l’antiga sucursal de la carretera de Terrassa.

“Creiem que és important saber on va passar. No som conscient dels perills per on passem, que són en aquests carrers del Centre. Ningú no la va socórrer. Creiem que era interessant reviure-ho”, ha afirmat una de les manifestants en declaracions als mitjans.

Una sucursal bancària abandonada, l’escenari de la violació de diumenge

La manifestació ha girat al voltant de consignes contra la violència masclista i sobretot ha volgut posar de relleu que és tan greu realitzar una agressió sexual com no fer res per a evitar-la. “És igual de culpable, Qui no fa res i està present és igual de culpable que qui perpetra l’agressió”, exposava una altra activista. S’han escoltat consignes com “No estàs sola”, “No és no i la resta és violació”, entre d’altres.

El recorregut fins la sucursal

La vícitma, de 18 anys, va sortir amb un grup d’amics de festa al bar La República la nit del 2 al 3 de febrer. Un cop fora del local, després de tancar, va anar fins al pub Sabadebidoo, d’on va sortir amb un dels seus amics.

El jutge envia a presó només un dels presumptes autors materials de la violació múltiple

Després d’una discussió entre aquest amic i un dels suposats agressors, M.A., la noia hauria sortit corrent. Després, va ser traslladada fins una antiga sucursal situada a la carretera de Barcelona, on va ser agredida sexualment per part de tres homes mentre d’altres ho van observar sense fer res per impedir-ho.

Dels vuit detinguts, dos han entrat en presó provisional i sis estan en llibertat amb càrrecs –dos en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) per la seva situació legal al país.

Comentaris
To Top