Publicitat
Ciutat

Sabadell recorda a Farrés

Acte d'homenatge a Antoni Farrés

Aquesta setmana es van complir 10 anys des de la mort d’Antoni Farrés l’any 2009. Des d’aquell any, la seva família i els seus amics sempre s’han trobat sota l’estàtua que Agustí Puig va fer l’any 2011 en homenatge a l’exalcalde sabadellenc. Enguany, més d’un centenar de persones s’han aplegat en aquest indret del parc de Catalunya per recordar la seva figura, tot i que de forma no oficial i sense parlaments.

Entre els assistents hi havia familiars, companys dels seus governs i una amplia representació de tots els grups polítics del consistori. Ramón Álvarez, qui va ser regidor i membre  dels governs del PSUC entre 1979 i 1995, recordava a Farrés com un “líder”. “L’objectiu d’aquells governs era el servei a la ciutat i això el Toni va saber liderar-ho”, recordava Álvarez, i afegia que “vam començar amb moltes dificultats, però després vam tenir l’orgull d’haver aconseguit moltíssimes coses per la ciutat”.

Álvarez també destacava totes les fites dels 20 anys de govern, des de la dignificació dels barris perifèrics de la ciutat fins a la construcció del Parc Catalunya i l’Eix Macià. L’exregidor del PSUC també explicava les dificultats que van tenir, però destacava el paper actiu de les entitats de la ciutat en aquells anys.

Publicitat

“Va haver un abans i un després d’ell”

Un dels seus germans, el Jordi Farrés, destacava la feina feta per Antoni Farrés al capdavant del consistori. “Va fer una gran feina per la ciutat i va haver un abans i un després”, assegurava el germà de l’exalcalde. Farrés també agraïa l’acte d’aquest matí i destacava que la gent que hi havia eren pròximes al seu germà.

“És bo recordar la figura de l’alcalde”

“És bo recordar la figura de l’alcalde”, assegurava, Maties Serracant, alcalde de Sabadell, que també ha estat present a l’acte d’homenatge. “Quan commemoràvem els 40 anys de l’entrada a la democràcia, Antoni Farrés era essencial perquè va ser una figura que va obtenir el consens de la ciutat”, deia Serracant.

L’actual alcalde de la ciutat destacava la feina feta durant 20 anys. “Va redreçar una ciutat que estava molt precària i ho va fer a través de la diversitat”, explicava Serracant, i afegia que “va aconseguir que Sabadell fos una”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top