Diners

Indukern ven la planta química de Sentmenat

La planta de Sentmenat es dedica a assegurar les entregues dels productes en format líquid / CEDIDA

El grup químic farmacèutic Indukern ha venut la divisió de Química Industrial a l’alemany Stockmeier Group. Aquesta operació suposa que la companyia es desprèn de la planta de producció que està ubicada a Sentmenat i el negoci de Paterna. Les 60 persones –una vintena a Sentmenat– que formen part de la plantilla d’aquesta divisió passaran a integrar-se a l’estructura d’Stockmeier Group, que té més de 1.300 empleats.

En un comunicat, el grup Indukern justifica l’acord de venda afirmant que “respon a l’estratègia de creixement” de la companyia. En tot cas, fonts del grup no van voler revelar les quantitats econòmiques de l’operació. L’objectiu, expliquen, és focalitzar-se en les seves quatre divisions globals de negoci actuals: aromes i fragàncies, alimentació, nutrició animal, i farmàcia i salut animal, que “són prioritàries per al pla de negoci de la companyia”. El director general d’Indukern, Daniel Díaz-Varela, ha assegurat que la Divisió de Química Industrial “no és estratègica dins d’Indukern i que no troba sinergies suficients amb la resta de les activitats de la companyia”. En aquest sentit, Díaz-Varela ha afegit que “mantenir una divisió com aquesta sense poder desenvolupar tot el seu potencial i sense un suport decidit en matèria d’inversions hauria estat un error”.

Amb més de 550 treballadors, la companyia té presència internacional a vuit països i una facturació que el 2017 va arribar als 425 milions d’euros. El magatzem del grup Indukern a Sentmenat té 12.900 metres quadrats. Amb una capacitat de 50.000 metres cúbics, aquesta planta s’utilitzava per assegurar les entregues dels productes de la companyia en format líquid.

Què és Stockmeier Group?

Stockmeier Group és una empresa familiar amb seu a Bielefeld (Alemanya). La seva estratègia és expandir-se al mercat europeu. El soci director de la companyia, Peter Stockmeier, ha assenyalat que  “la compra de la divisió encaixa perfectament en el nostre grup de companyies i ens permetrà ocupar una posició de lideratge en la distribució química a Espanya”.

Comentaris
To Top