Ciutat

“L’acord per la residència pública és paper mullat”

Alguns membres de la plataforma durant la roda de premsa informativa / D.S.

Maties, a la plataforma no la lías“. Amb aquest lema, la Plataforma per la Residència Pública sintetitza la desconfiança envers l’acord que van signar Ajuntament i Generalitat per la construcció d’aquest equipament. L’organització “no accepta ni acceptarà” que les arques municipals assumeixin aquesta inversió.

“Finançar la construcció a través de Vimusa implica hipotecar altres partides pressupostàries de Sabadell”, considera Manuel Navas, president de la Plataforma. “Rebutgem completament els arguments demagogs i populistes que s’han fet respecte qui paga”, valora, en referència a la resposta de Gabriel Fernàndez, “no importa qui paga, sinó construir la residència”.

“Sí que importa, i molt. A Sabadell hi ha molts equipaments abandonats i no té sentit assumir la construcció d’aquest”, critica Celia Gargallo, portaveu de la Plataforma. “Sabem que hi ha moltes despeses a la ciutat i no podem acceptar aquest acord”, manifesta.

‘Disponibilitat pressupostària’

El conveni de l’any 2012 establia que s’assegurava la construcció de l’equipament “segons la disponibilitat pressupostària”, el que va justificar que no es construís ni un maó. En l’acord signat recentment, també hi apareix aquesta lletra petita. “Tenim els nostres dubtes que, en aquest cas, es construeixi”, exposa Fernando Francisco, membre de la Plataforma.

“És un acord protocol·lari que es compromet a una futura signatura de conveni per la construcció i encara està sense data”, indica Diego Granero, membre de la Plataforma. “Aquest acord “és paper mullat, aigua de borratges, no serveix per a res”, conclou.

Un homenatge a Farrés

Els veïns  proposaran que la residència porti per nom ‘Alcalde Farrés’ o ‘Antoni Farrés’, per commemorar el seu paper en aquest equipament. “Durant la requalificació de terrenys de la Granja del Pas, Farrés va negociar que es destinés una part a la construcció d’equipaments”, explica Francisco.

L’acord per la residència pública no és vinculant

Comentaris
To Top