Ciutat

Ciutadans posa en valor el paper de la dona: “el feminisme no és patrimoni de ningú”

Un moment de l'acte / CEDIDA

Cinc dones van ser les protagonistes d’un acte de Ciutadans (Cs) aquest dijous a l’hotel Verdi en motiu del Dia Internacional de la Dona. La taula rodona la va moderar el portaveu del grup municipal taronja, Adrián Hernández, que va reivindicar que “el feminisme no és patrimoni de ningú”. Hernández va reclamar que les administracions facin polítiques d’igualtat els 365 dies de l’any.

La formació taronja va convidar la doctora Yolanda Cuesta, l’esportista Marina Fernández, l’estudiant universitària Laura Casado, l’advocada Sonia Rodríguez i la diputada de Cs Laura Vílchez perquè expliquéssin la seva experiència personal i professional.

Yolanda Cuesta, de 55 anys, va explicar que quan va començar a estudiar Medicina la majoria de companys eren homes, i només tenia una professora. Va celebrar, però, que la situació ha canviat i va denunciar que, tot i així, actualment els llocs de responsabilitat els ocupen, majoritàriament, homes.

La gimnasta Marina Fernández va posar de relleu que tot i haver aconseguit grans èxits com campionats europeus, creu que la societat no els ha valorat tant com els dels homes perquè els esports femenins tampoc tenen la mateixa visibilitat.

Amb 22 anys, Laura Casado va ser la persona més jove que va intervenir. Casado, activista de Societat Civil Catalana a la UAB, va denunciar que quan algunes persones increpen els membres d’aquesta entitat, a ella no li dirigeixen els mateixos insults que als homes, i en el seu cas lamenta que siguin masclistes.

Sonia Rodríguez va explicar que al seu despatx algunes persones, al principi, no la prenguéssin per advocada i penséssin que era la secretària o aprenent.

Per últim, la diputada sabadellenca Laura Vílchez va exposar les propostes del manifest pel feminisme liberal que defensa Ciutadans. Entre les reivindicacions, que el feminisme no és patrimoni de ningú, que no hi haurà llibertat sense igualtat o que cap dona hagi d’escollir entre la seva carrera professional o la seva família.

Comentaris
To Top