Oci i cultura

Ja es pot descarregar gratis ‘Dig Deep’, el videojoc sabadellenc de mineria espacial

Una captura de pantalla de ‘Dig Deep’ / CEDIDA

Quan era petit, el sabadellenc Fran Tovar dibuixava amb delit els personatges d’Street Fighter que veia a la màquina recreativa del bar. Ara continua dibuixant personatges de videojoc, però ja no són els del clàssic de Capcom, sinó els seus propis. Sota la marca Flippancy Studio –creada conjuntament amb Fernando García–, ha desenvolupat Dig Deep, un joc arcade per a mòbil sobre miners de l’espai que ara arriba a PC.

El joc es publica avui gratis a Steam, la botiga de videojocs en línia més coneguda entre els jugadors, i està també disponible en plataformes com itch.io. “Amb els nous programes, avui tothom pot crear un videojoc… però no tothom hi posarà la feina i les hores necessàries perquè jugar-hi sigui gustós, perquè tingui suc”, reflexiona Tovar.

El co-autor de Dig Deep sempre va estar fascinat pels videojocs, però fins als 25 anys no va començar a estudiar alguna cosa relacionada. Va cursar un cicle formatiu en desenvolupament d’aplicacions mòbils, i va treballar un temps fent llibres interactius de terror per a una empresa barcelonina que va acabar tancant. “Em vaig establir pel meu compte i vaig conèixer el Fernando a Berlín, a una conferència d’Apple: anàvem compaginant la nostra feina com a programadors freelance amb la creació de Dig Deep, explica.

Viure de l’or dels marcians

Dig Deep és el primer joc publicat comercialment tant per a Tovar com per a García, i el desenvolupament ha estat un aprenentatge constant. “És el primer videojoc que publiquem comercialment, i li hem dedicat moltíssimes hores”, destaca Tovar, qui –per exemple– mai abans havia creat personatges amb pixel art. Aquest estil –que consisteix a dibuixar a partir de píxels, imitant l’estètica dels jocs antics– és, segons el sabadellenc, qüestió d’invertir-hi temps. “He programat moltes aplicacions, però el llenguatge d’aquestes i el dels videojocs s’assemblen com un ou a una castanya, la veritat…!”, riu Tovar.

El desenvolupador sabadellenc Fran Tovar, al seu estudi / ÓSCAR ESPINOSA

Després de Dig Deep, ni ell ni el seu company d’aventures s’han quedat quiets, impulsats per la ferma convicció que podran viure d’això: “L’any passat vaig veure clar que no m’omple treballar per a tercers, vull guanyar-me la vida fent videojocs”, remarca, optimista. “La sorpresa grata que m’he emportat amb la resposta a Dig Deep és constatar que és possible –si fas les coses bé i mesures les teves forces– treure projectes rendibles”, comenta.

Per això, tant ell com García tenen ja la vista posada en el seu proper videojoc: “Durant aquest any he estat aprenent i practicant amb jocs petitets [que es poden provar en aquest enllaç], fets en poques hores, i ara ja pensem en el segon projecte gran”, assegura. Serà un joc de plataformes, inspirat per títols com VVVVVV o You have to win the game. Aquest futur joc encara està en fase de prototip, però l’arribada de Dig Deep a PC de ben segur que farà l’espera més agradable.

Comentaris
To Top