Publicitat
Oci i cultura

Laura Llaneli obre la ‘performance’ als sabadellencs amb un taller a l’Estruch

L’artista Laura Llaneli, al bar de l’Estruch / ÓSCAR ESPINOSA

Laura Llaneli entra al bar de l’Estruch com si fos casa seva. Aixeca una mà somrient, saluda el cambrer amb confiança i demana un tallat amb la desimboltura de qui ho ha fet mil vegades. En té motius: l’artista establerta a Barcelona va gaudir de dues residències a la fàbrica de creació sabadellenca el 2012, una artística i l’altra de tecnologia de so. Ara, torna a l’Estruch per oferir un taller de performances obert i gratuït.

En total, seran quatre sessions, que van començar dijous passat i duren fins a aquest dissabte, 16 de març. A aquests workshops, Llaneli mostrarà els seus anys d’experiència i les seves inquietuds artístiques pel que fa al so, el cos i el text. “No vinc a oferir cap veritat sobre què és i què no és performance, sinó a oferir una sèrie de tècniques i a generar un espai de debat”, explica Llaneli.

Una performance -també anomenada “acció artística” o “art d’acció”- és una representació en viu i sense dramatúrgia centrada en el cos de l’artista que cerca portar al públic a qüestionar algun aspecte sobre la política, la societat, les relacions personals o el seu concepte de vida, per exemple. Tot i això, per a Llaneli aquest concepte és reductiu: “quan dic que faig performances tothom m’imagina despullada, coberta de pintura i fent gestos estranys”, lamenta, i afegeix que la disciplina és molt àmplia, i que “molta gent es trauria aquests prejudicis venint al taller”.

Publicitat
Comentaris
To Top