Ciutat

L’institut Ferran Casablancas guanya el concurs de Neuroart de la UB

L'entrada a l'Institut Ferran Casablancas / GOOGLE MAPS

L’obra Mirant pel microscopi: de Ramón y Cajal a l’actualitat ha valgut a l’IES Ferran Casablancas de Sabadell el premi a premi a la millor representació artística de les neurociències de 1r i 2n d’ESO del concurs de Neuroart, convocat per la Universitat de Barcelona, a través de l’Institut de Neurociències, amb el suport de la Unitat de Cultura Científica i Innovació. L’obra està formada per dues peces que representen un abans i un després en les tècniques d’imatge de la microscòpia.

El concurs tenia l’objectiu que els alumnes d’ESO plasmessin, mitjançant representacions artístiques, quins coneixements tenen sobre l’estructura, les funcions i la plasticitat del sistema nerviós. Primer, investigadors de l’Institut de Neurociències van anar a fer una xerrada explicativa als centres participants perquè els alumnes entenguessin una mica millor com funciona el sistema nerviós i quina estructura té. Després, grups de fins a sis alumnes de cada escola havien de treballar en l’elaboració de representacions artístiques dels conceptes explicats i, d’entre les idees i treballs que sorgissin, seleccionar un grup que representaria la seva classe a la jornada final.

Publicitat

El lliurament de premis s'ha fet aquest dimarts 12 de març al CCCB i hi han assistit més de 150 alumnes d’alumnes d’ESO, de 17 escoles de tot Catalunya, que arribaven a la final d’aquest certamen per defensar les seves representacions artístiques del sistema nerviós davant d’un jurat compost per investigadors de la Universitat de Barcelona, experts en neurociències i art.

Les 33 obres que optaven als premis eren molt diverses en els materials, els suports i les tècniques emprades. Cada grup va explicar el concepte neurocientífic que l’obra volia representar i respondre els dubtes que tenia el jurat, que, de cada treball en va avaluar tant la vessant artística com el rigor del contingut científic.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top