Oci i cultura

La màgia dels contes infantils s’escola pels racons de Sabadell

Sherezade Bardají durant la narració dels contes a "La nit de la Llibreria" / M.P.

Els nens i nenes esperen asseguts el conte de la nit, preparats per escoltar històries sobre fades, nans o qualsevol animal fantàstic que vulgui presentar-se a l’hora del conte de Vet Aquí Sabadell. En aquesta IV edició el programa ha estat ampliat de manera que, fins al 6 d’abril, la narrativa infantil estarà present a tots els racons de Sabadell. Aquesta nit però, toca a la llibreria LlibreRío de Plata i tothom està llest per a començar.

Baixen les llums creant un ambient acollidor i apareix d’entre els llibres Sherezade Bardají, l’encarregada d’explicar el conte d’aquesta nit. Les criatures fantàstiques del bosc són les protagonistes del conte d’aquesta nit però la Sherezade avisa als nens que no cal pas que pateixin, perquè aquestes criatures només viuen durant l’hivern. Els nens i nens respiren una mica més relaxats i la Sherezade comença a narrar “La nit a la Llibreria” que parla sobre històries sobre bruixes malvades, encanteris i boscos frondosos. Com si es tractés d’un conte de “Les mil i una nits”, la Sherezade atreu tant a nens com a pares. Utilitzant únicament la seva veu i el seu cos per a gesticular, la contacontes manté al públic concentrat en les seves paraules fins al final del conte.

“Encara és d’hora” recorda un dels nens quan la història acaba. Per tant, de bruixes i encanteris màgics passen als “Dips”, criatures que s’amaguen al bosc i entren a les cases de nit. Un dels nens apunta que sembla “un llop amb cara de rata” i la Sherezade no pot evitar riure davant la certesa del nen. Una cançó cantada a veu baixa acaba d’hipnotitzar als nens per complet seguint, amb els ulls, cada moviment. A continuació, la Sherezade els hi presenta la seva petita maleta on guarda ombres xineses que es fan molt petites a l’interior de la maleta i gegants al sostre. L’ombra d’una bruixa passeja amb rapidesa per sobre dels llibres, les parets per acabar un altre cop al sostre.

Sherezade finalitza el conte amb alguna queixa per part del públic, ja que se’ls hi ha fet massa curt. Malgrat això, els nens i nens surten de l’hora del conte parlant sobre bruixes, Dips i totes les criatures fantàstiques que per ara, continuen dansant a la seva imaginació.

Bardají, en un moment de la seva actuació / M.P.

Comentaris
To Top