Publicitat
Ciutat

Cs porta Serracant davant la Fiscalia pels llaços grocs

Cs denuncia l’alcalde als Jutjats. El PP adverteix que si no es retira la pancarta ho faran ells mateixos

La façana de l'Ajuntament, amb la pancarta pels "presos polítics" / LLUÍS FRANCO

Ciutadans ha presentat aquest dilluns al matí una denúncia als Jutjats de Sabadell després que l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, s’hagi negat a treure els símbols “partidistes”, tal com li exigia la Junta Electoral. Els regidors José Luis Fernández i Ramón García han dirigit un escrit aquest matí a la Fiscalia amb l’objectiu de forçar la retirada de llaços grocs i pancartes a favor de l’alliberament dels polítics independentistes empresonats.

El govern sabadellenc ha rebut en els darrers dies dos advertiments de la Junta Electoral, que li requerien retirar aquest tipus de símbols perquè considerava que no eren compatibles amb la convocatòria de les eleccions generals del proper 28 d’abril. Els de Serracant les han recorregut, mentre Cs i PP reiteren, en les seves respectives queixes, que es vulnera el principi de neutralitat de les institucions públiques en dates electorals.

Serracant insisteix amb els llaços (tot i l’advertiment de la Junta Electoral, de Cs i PP)

En les properes hores, i segons ha pogut saber aquest diari de fonts jurídiques, la Junta Electoral comunicarà a l’Ajuntament que desestima el seu segon recurs i que haurà de retirar la simbologia, una ordre que ja serà d’obligat compliment. De no complir les resolucions que estableix la Junta Electoral, l’alcalde podria afrontar multes que oscil·len entre els 300 i els 3.000 euros i podria afrontar un possible delicte de desobediència.

L’alcalde, Maties Serracant, ha criticat que Cs hagi portat la qüestió a la Fiscalia quan encara no s’ha resolt el recurs presentat per l’Ajuntament. “Des de fa una setmana seguim a l’espera de rebre aclariments sobre l’execució del requeriment sobre la pancarta”, ha exposat l’alcalde.

A nivell català, Ciutadans ja va portar davant la Fiscalia la negativa del president de la Generalitat, Quim Torra, a retirar les pancarta a favor dels presos independentistes i els llaços grocs ordenada per la Junta Electoral Central.

“Ho trauré jo mateix”

Des de Ciutadans, el regidor José Luis Fernández ha explicat al D.S. el per què del moviment a la Fiscalia. Consideren que després que el govern de Serracant hagi rebut un requeriment, i malgrat els recursos presentats per l’Ajuntament, ara no hi cap altra opció que retirar els símbols. “Si no es compleixen les lleis, s’està desobeint“, ha exposat el regidor, que ha titllat els llaços i les pancartes de la façana de l’Ajuntament, el Casal Pere Quart i l’Ateneu com a elements clarament favorables a la causa independentista.

El portaveu del PP, Esteban Gesa, s’ha mostrat confiat que l’alcalde “complirà la llei” i apunta que si el govern no fa el pas, serà ell mateix qui tregui la pancarta a favor dels polítics independentistes de la façana de l’Ajuntament. “Si els perroflautas aquests no ho treuen, aniré jo mateix a treure-ho“, ha apuntat el popular.

Publicitat
Comentaris
To Top