Publicitat
Ciutat

Guanyem proposa que l’Ajuntament subvencioni les vacunes no obligatòries

Bosque, Soler i Gallardo, aquest dimecres / D.S.

Guanyem Sabadell vol crear un Pla Local de Vacunes si arriba a governar l’Ajuntament després de les eleccions municipals. Amb aquest pla el consistori posaria a disposició de les famílies quatre vacunes que fins ara no estan incloses en el pla estatal i a Catalunya tenen un cost d’uns 300 euros per aquells que les vulguin posar als seus fills. Són les vacunes Bexsero, Rotateq i Nimenrix. I pels nois d’11 – 12 anys, la vacuna del papil·loma humà, que ja se subministra gratuïtament a les noies a les escoles.

El regidor de Guanyem Miquel Soler ha remarcat aquest dimecres en roda de premsa que a l’hora d’escollir entre posar-les o no, “hauria de predominar el criteri de la salut”. Anualment neixen uns 2.100 infants a Sabadell, de manera que el cost d’aquest pla seria d’uns 500.000 euros per les arques municipals, diners que segons Soler sortirien eliminant altres despeses.

Soler ha estat acompanyat del candidat de Guanyem i director del Centre Albada del Taulí, Sebastián Gallardo, que ha incidit en els beneficis de vacunar-se; “més val prevenir que curar”, ha dit. La doctora en pediatria del Taulí Montserrat Bosque ha assegurat que des de la comunitat científica “no tenim cap dubte que les vacunes s’han de posar”.

Reclam a la Generalitat

Aquestes quatre vacunes que Guanyem vol posar a disposició de les famílies són opcionals, però en altres comunitats autònomes són gratuïtes, critíquen des de Guanyem. Per això reclamaran al CatSalut que les inclogui i a Catalunya també siguin gratuïtes. Mentre això no sigui possible, però, volen fer el primer pas des de l’Ajuntament.

La gestió del cementiri, a Serveis Municipals

Aquesta proposta forma part d’un pla molt més ambiciós de Guanyem per reenfocar les funcions de la regidoria de Salut, que la plataforma vol fer que estigui més centrada en les polítiques de prevenció de la salut. En aquest sentit, Soler ha denunciat que “el cementiri municipal col·lapsa els serveis de Salut”, i proposen que la seva gestió passi a mans de la regidoria de Serveis Municipals, per concentrar recursos.

Publicitat
Comentaris
To Top