Ciutat

L’àrea de jocs infantils del Parc Central del Vallès, tancada per la presència d’amiant

L’Ajuntament tanca l’àrea de jocs infantils per la presència de fibrociment

La zona infantil del Parc Central, tancada al públic, avui / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament de Sabadell ha tancat la nova àrea de jocs infantils del Parc Central del Vallès perquè s’hi han trobat restes d’amiant. Com a mínim estarà tancada fins després de Setmana Santa. El consistori assegura que la població no ha estat en risc en cap moment. La presència de l’amiant l’han denunciat diverses persones usuàries del parc, segons l’Ajuntament, i l’actuació s’ha fet de forma preventiva aquest mateix divendres.

Ara caldrà contractar una empresa especialitzada perquè retiri l’amiant, però abans de treure’l necessita uns dies per preparar la retirada d’aquest tipus de material, la qual cosa ho demora fins almenys el 23 d’abril.

Segons els tècnics municipals que han revisat la instal·lació, en aquest mateix punt i havia hagut una bòbila que fabricava peces de ceràmica d’argila, i creuen que els troços d’amiant que s’hi han trobat corresponen al sostre d’aquella fàbrica, de fa més de 30 anys. En un comunicat, des del consistori apunten que “l’ús més intensiu del parc degut a la nova àrea de jocs ha fet que aquestes peces siguin ara més fàcilment detectables”.

El consistori defensa que perquè el fibrociment representi un risc per a la salut pública, “les persones han d’estar-hi amb contacte permanent amb grans quantitats i durant períodes molt llargs de temps, d’anys”. En el cas del Parc Central, l’Ajuntament argumenta que això no ha estat així perquè el que s’han trobat són peces petites.

“És un fet denunciable”

Una de les usuàries denunciants de la presència d’amiant, Guiomar Fernández, declara haver vist trossos del material arreu del Parc Central. En la inauguració del parc infantil l’estiu passat, recorda veure’n repartits per tota la zona. Prenent una mostra i acudint a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la tècnica d’amiant li va confirmar. Fernández ha engegat un procediment perquè comprovin si hi ha amiant esmicolat, quan és més perjudicial per a la salut. La usuària considera que haurien de tancar el Parc Central sencer titllant de “molt greu” que s’hagi trobat a la zona infantil. “És un fet denunciable” sentencia Fernández, que subratlla que si l’empresa va treballar amb material contaminat, l’Ajuntament té la responsabilitat de saber quins són els procediments de l’empresa contractada.

Publicitat
Comentaris
To Top