ESPORTS

El dibuixant arlequinat ‘Rebote’ proposa un curiós homenatge a Sertucha

'Rebote' juntament amb el mític Lino i el soci Manel Escribà al costat de la caricatura d'Ángel Sertucha/Ll. Franco

El Sabadell-Lleida Esportiu del pròxim diumenge a la Creu Alta es vol convertir en un petit homenatge a l’exjugador arlequinat Ángel Sertucha que va morir el passat cap de setmana amb 88 anys. La iniciativa prové del soci i dibuixant José Luis Martínez, més conegut pel seu nom artístic ‘Rebote’. Ell viu al petit poble de Trigueros (Huelva), però la seva família és de Rubí i de molt petit es va convertir en un gran seguidor del Centre d’Esports. De fet, va arribar a inaugurar un museu a la seva localitat amb tota mena de material relacionat amb el club. No cal dir que casa seva també és un altre petit reducte arlequinat on es poden trobar infinitat d’elements.

El Sabadell dels anys 60 i 70 sempre han estat una debilitat pel ‘Rebote’ i en concret, ell tenia una gran admiració per l’Ángel Sertucha, un defensa de caràcter que va arribar al Sabadell ja veterà, procedent de l’Ath. Bilbao, per jugar a Tercera Divisió. Va participar en dos ascensos consecutius i va completar tres temporades a Primera Divisió oferint un extraordinari rendiment. Però un fet anecdòtic va marcar la seva trajectòria: després de patir una ferida al cap, va tornar al terreny de joc protegit per un mocador. Des de llavors, quan algun futbolista surt amb alguna protecció al cap sempre es recorda Sertucha.

José Luis Martínez proposa que durant el minut de silenci dels prolegòmens del Sabadell-Lleida Esportiu els aficionats es posin el mocador al cap per recordar el mític central basc. Vol deixar clar que és una iniciativa a títol personal i no de la Comissió històrica del club de la qual forma part. ‘Rebote’, fa dues temporades, va dibuixar caricatures dels jugadors que van ser penjades a la zona de tribuna. Una d’elles era la d’Ángel Sertucha amb el mocador al cap.

Missatges en un llibre

A més de l’homenatge que es farà diumenge a l’Estadi, en els prolegòmens del partit, el club també ha posat a disposició dels socis i seguidors arlequinats un llibre a les oficines del club perquè puguin escriure un missatge o fer un recordatori de l’emblemàtic jugador basc. El termini acabarà dijous de la setmana que ve i després s’enviarà a la seva família a terres basques.

Comentaris
To Top