Publicitat
Oci i cultura

L’Estruch publica la llista d’artistes que faràn residència entre setembre i juliol

Uns artistes residents assajen un projecte de circ a l'Estruch / CEDIDA

Les diferents comissions seleccionadores de l’Estruch, la fàbrica de creació sabadellenca, ja han fet pública la llista dels artistes seleccionats per a fer una residència a l’equipament entre el setembre de 2019 i el juliol de 2020. Les convocatòries estaven dividides en quatre àrees diferents:

  • Circ – La comissió de selecció estava formada per Jordi Gaspar (director artístic de circ de l’Estruch), Johnny Torres (coordinador artístic de La Central del Circ), Cristina Tascón (responsable de producció de l’Ateneu Nou Barris), Maria Folguera (directora artística del Circo Price de Madrid), Ley Mendoza (director de Fira de circ Trapezi de Reus) i Mayi Beobide (responsable del programa de circ de l’Estruch)  Consulta aquí els artistes seleccionats
  • Dansa i Nous Formats Escènics – La comissió de selecció estava formada per Ariadna Miquel (coordinació de projectes del Graner Fàbrica de Creació de Barcelona), Pep Pla (director del festival Terrassa Noves Tendències), Thomas Noone (coreògraf i assessor de dansa del Sant Andreu Teatre), Tena Busquets (directora del Festival Sismògraf d’Olot), Margarida Troguet (actriu i gestora cultural), Semolinika Tomic (responsable de l’Antic Teatre), Oscar Dasí (director de La Caldera de Barcelona), Manel Rodríguez (director de l’Estruch) i Salut Tarruell (responsable del programa de dansa de l’Estruch) – Consulta aquí els artistes i companyies seleccionats
  • Arts Visuals – Aquesta comissió de selecció ha estat formada per Quim Packard (curador de Nauestruch) i Almudena Manzanal (responsable del programa d’Arts Visuals de l’Estruch) Consulta aquí els artistes seleccionats
  • Arts Digitals – La comissió de selecció ha estat formada per Lina Bautista (responsable i tècnic de MediaEstruch), Núria Nia (responsable de MediaEstruch), Laura Fusté (responsable de BaumannLab) i Alba Corral (programadora del festival Eufónic) Consulta aquí els artistes seleccionats

L’Estruch, fàbrica de tints durant gairebé cent anys, és ara un centre cultural municipal inaugurat l’any 1995 dedicat a la producció, la difusió i la formació artística contemporània. Està centrat en el teatre, la dansa, el circ, la música, la imatge, les arts visuals i performàtiques i la creació multimèdia.

Què és una residència artística?

Una residència artística és un període de temps en què un creatiu -habitualment un artista, acadèmic o curador- obté d’una institució una sèrie de recursos per poder desenvolupar un projecte concret. Les residències artístiques acostumen a ser part de museus, universitats, galeries, estudis, teatres, espais administrats per artistes, ajuntaments, oficines de govern o festivals, i els recursos poden variar des d’un espai on crear fins a manutenció, allotjament o accés a material.

Els individus entren així en contacte amb una altra comunitat, amb persones i experiències noves. No existeix un model fix: les expectatives i requisits varien enormement. El procés d’aplicació és molt variat; no tots els programes són organitzats mitjançant convocatòria oberta. Algunes de les oportunitats són fetes solament per invitació, o són ofertes a través d’acords amb altres institucions, fundacions o organitzacions.

Publicitat
Comentaris
To Top