Publicitat
Ciutat

Millores per afavorir la mobilitat segura a l’entorn de les escoles

Des de fa uns dies, l’Ajuntament de Sabadell ha començat a aplicar restriccions al trànsit rodat al carrer del Puigmal, al barri de Ca n’Oriac, coincidint amb les hores d’entrada i sortida de l’Escola Calvet d’Estrella. La mesura cerca afavorir una mobilitat més segura entorn el centre, i tindrà continuïtat després de Setmana Santa. La comunitat educativa havia reclamat més seguretat per als infants i famílies de l’escola, fet pel qual es reduirà el trànsit a certes hores en el tram de la via que està situat entre els carrers de Peguera i del Mont Blanc. Anteriorment també s’havien instal·lat pilones per evitar l’aparcament indegut de cotxes a la vorera.

Les darreres setmanes també s’han adoptat altres mesures per la mobilitat segura als entorns de l’Escola Tarrés, a la Creu Alta. En aquest cas, s’han instal·lat pilons per ampliar l’espai de vorera sobre la calçada, facilitant així la mobilitat de famílies i alumnes i reforçant-ho amb la instal·lació d’una barana a la porta del col·legi. Els propers dies, a més, es repintaran els quatre passos de vianants de les cantonades més properes per reforçar la senyalització i la crida a la precaució dels conductors al volant.

Igualment, l’Ajuntament està redactant un projecte de pacificació a l’entorn de les instal·lacions del club d’handbol OAR Gràcia. Com a mesures provisionals abans d’arribar a un pla més elaborat, el consistori ha instal·lat pilones i ha pintat voreres amb franjes obliqües a terra per separar els cotxes dels vianants. En el futur, la idea és ampliar la vorera, fer pasos de vianants elevats i col·locar un semàfor més.

Publicitat
Comentaris
To Top