SANT CUGAT

Detingut per estafar 20.000 euros a una veïna d’avançada edat a Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos / D.S.

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra va detenir a un veí de Sant Cugat per haver estafat més de 20.000 euros a una veïna d’avançada edat del seu mateix edifici. Des del passat mes de març de l’any 2018, el detingut, que era una persona de confiança de la víctima, hauria fet 68 reintegraments que oscil·laven entre els 200 i els 300 euros des del compte corrent de la dona.

La investigació va començar a principis del mes d’abril, quan la víctima de 81 anys va denunciar que havia perdut 20.400 euros en extraccions des del seu compte corrent. En aquell moment, la policia catalana va iniciar diferents gestions per esbrinar qui podia ser l’autor d’aquests fets.

La investigació va conduir cap a un veí de la dona, que des de feia 5 anys tenia les claus del pis per si hi havia alguna emergència, però en cap cas per accedir-hi lliurement. Els agents van poder comprovar que aquest home de 37 anys i natural del Salvador, havia estat l’autor dels fets.

L’acusat accedia a l’habitatge de la víctima mentre aquesta dormia i agafava la seva targeta bancària. Posteriorment realitzava el reintegrament fraudulent i retornava la targeta abans que la víctima se n’adonés. L’home coneixia el pin del compte perquè havia acompanyat a la dona a fer gestions al banc.

Llibertat amb càrrecs

 Els Mossos d’Esquadra van detenir al presumpte estafador el passat 16 d’abril com a presumpte autor dels delictes de robatori amb força i estafa. Posteriorment, l’home va passar a disposició judicial i el jutjat de guàrdia de Rubí va decretar la seva llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars, com per exemple una prohibició d’apropar-se a la víctima.

Comentaris
To Top