Publicitat
Oci i cultura

Amfiteatre engega amb ‘Coriolà’ una trilogia de teatre polític

Els actors Jan Casablancas i Maria del Valle, dos dels intèrprets de ‘Coriolà’ / CEDIDA

Coriolà és un brillant líder militar que és desterrat de Roma i que -ple d’orgull i ràbia- accepta comandar un exercit enemic contra la capital. Coriolà és -també- el títol de la darrera tragèdia que William Shakespeare va deixar escrita, una obra poc representada en què el dramaturg reflexiona sobre els ideals polítics i la violència. Coriolà és -per últim- la obra que la jove companyia sabadellenca Amfiteatre ha escollit per obrir la seva Trilogia del Poble.

Es tracta d’un projecte que durarà tres anys, un periple amb què els d’Amfiteatre volen explorar la relació entre l’individu i la societat. Coriolà s’estrenarà demà, divendres 26 d’abril, a les 21.30h a l’escola Sant Nicolau. “La decisió -apunta Tom Colomer, director de l’obra- no és arbitrària: hi ha algun lloc millor que una escola per impulsar una peça clàssica com aquesta?”. 

Passat i futur d’Amfiteatre

Colomer -també dramaturg i escriptor- és el responsable que la companyia Amfiteatre existeixi: va néixer el 2015 per interpretar una obra seva, la comèdia Llestos. Després d’aquesta va venir Confiteor -també un text de Colomer-, i ara Coriolà és la primera vegada que el grup afronta un text escrit per un tercer.

Després de Shakespeare, Amfiteatre tancarà la trilogia amb dos clàssics més: L’enemic del poble, d’Henrik Ibsen -per al 2020-, i Antígona, de Sofocles -per al 2021-. “Al nostre entendre -apunten des de la companyia- les peces més poderoses són aquelles que, independentment del moment en què van ser escrites, continuen provocant que ens fem preguntes”. 

*‘Coriolà’ es podrà veure al Sant Nicolau els dies 26, 27 i 28 d’abril i 3, 17, 24, 25 i 26 de maig. Els divendres i dissabtes la funció serà a les 21.30h i els diumenges, a les 18h. Les entrades es poden reservar en aquest enllaç.

Publicitat
Comentaris
To Top