Publicitat
Ciutat

Marta Orriols i Jordi Cuixart, entre els autors preferits dels sabadellencs

Durant tot el dia els sabadellencs van consultar les parades de llibres / LLUÍS FRANCO

Els sabadellencs Marta Orriols i Jordi Cuixart són els grans triomfadors del Sant Jordi pel que fa a llibres d'autors locals venuts a Sabadell. Segons les dades de les principals llibreries de la ciutat, el rànquing dels cinc llibres més venuts està format per:

1. Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols (Periscopi)

La novel·la, Aprendre a parlar amb les plantes, explica les vicissituts de la Paula, una neonatòloga que perd sobtadament el seu company just en el moment que fa una descoberta trascendental sobre la seva vida.

Marta Orriols, és una de les autores més llegides pels sabadellencs. La seva novel·la va ser la guanyadora el 2018 dels Premis Òmnium a a Millor Novel·la de l'Any.Historiadora de l'art de formació, Marta Orriols Balaguer, nascuda a Sabadell l'any 1975, es va donar a conèixer l'any 2016 amb el volum de relats Anatomia de les distàncies curtes, editat per Periscopi. Va ser un èxit notable de crítica i públic

Abans de publicar aquesta novel·la, Marta Orriols  havia estudiat guió cinematogràfic a l’escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Autora del blog No puc dormir, ha treballat ocasionalment com a lectora editorial, ha participat en l’edició del llibre Objeto de amor, d’Edna O’Brien (Lumen, 2018), i col·labora al digital de cultura Núvol i al portal de cultura Catorze.

2. Tres dies a la presó, de Jordi Cuixart i Gemma Nierga (Rosa dels Vents)

L'altra llibre més venut per Sant Jordi és el de Jordi Cuixart i Gemma Nierga "Tres dies a la presó", on el president d'Òmnium Cultural explica a la periodista catalana la seva experiència a la presó. Un escrit que permet conèixer una figura clau de la nostra actualitat social i política.

3. El lento aprendizaje de la paciencia, d'Esteban Martínez Serra (Bartleby)

'El lento aprendizaje de la paciència' del sabadellenc Esteban Martínez Sierra, és un llibre de poesia. L'autor, professor de Llengua i Literatura espanyola, ha publicat diversos llibres de poesia, com Palabras indefensas (1999), Las voces de la sombra i A los frutos tardios (2001), entre altres.  Ha estat finalista de diversos premis i el 2012 va rebre el premi Fundació Catalana d'Occident pel podem "Quan hagi mort'.

4. Les sabates esblanades, de David Vila (La Llar del Llibre)

David Vila, amb les seves 'Sabates esblanades' és el quart escriptor sabadellenc més venut aquesta Diada de Sant Jordi. Una història cent per cent sabadellenca amb il·lustracions de Sílvia Morilla. El llibre explica el naixement d'un altre llibre, Seguint el fil,en què tres escoles de la ciutat van participar el curs passat: Escola Miquel Martí i Pol, Jesús Salvador i Creu Alta. David Vila va escriure el primer capítol amb l'objectiu que els alumnes d'aquests centres arrodonissin la narració.

5. La noia del violoncel, de Jordi Campoy. (Columna Edicions)

I per últim, 'La noia del Violoncel' de Jordi Campoy, una novel·la que explica la vida desordanada de l'’Anne, una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra. És imperfecta, i sobretot té una absoluta manca de puntualitat. Arran d'un soroll estrany que sent a l'interior de la funda del seu instrument, acabarà descobrint els seus orígens, lligats a la Barcelona dels anys 70.

Publicitat

Els més venuts arreu de Catalunya

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha valorat positivament la jornada d'ahir, tot i que no donarà xifres concretes fins divendres. Des del Gremi asseguren que s'haurà venut una quantitat de llibres similar a l'any passat (53.000 títols diferents), dels quals gairebé el 60% va ser en català.

La llista d'autors més venuts a Catalunya l'encapçalen Rafel Nadal i Albert Espinosa. Nadal és el més venut de ficció en llengua catalana gràcies a la seva novel·la 'El fill de l'italià', mentre que Espinosa ho és en castellà amb 'Lo mejor de irse es volver'.

La no ficció també ven

En la categoria de no ficció, Jordi Cuixart i Gemma Nierga amb 'Tres dies a la presó' i Oriol Junqueras amb 'Contes des de la presó', han ocupat el rànquing dels més venuts. El llibre de Gonzalo Boye 'Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso', en llengua castellana, ha estat el número u en vendes. Una vegada més, els llibres que parlen del procés i els escrits pels presos polítics ocupen els primers llocs de venda del Sant Jordi.

La llista definitiva dels més venuts en ficció en llengua catalana, queda d'aquesta manera:

 1. El Fill de l'Italià de Rafel Nadal. Columna Edicions
 2. Digues un desig de Jordi Cabré. Enciclopèdia Catalana
 3. El fibló de Sílvia Soler. Columna Edicions
 4. Entre el cel i la terra, Gerard Quintana. Columna Edicions
 5. A l'amic escocès, Maria Barbal. Columna Edicions

Ficció en castellà

 1. Lo mejor de ir es volver, d'Albert Espinosa . Grijalbo
 2. Los Asquerosos, de Santiago Lorenzo. Blackie Books
 3. Todo lo que sucedió con Miranda Huff, de Javier Castillo. Suma de Letras
 4. Yo, Julia. Santiago Posgteguillo. Editorial Planeta
 5. Toda la verdad de mis mentiras, Elísabet Benavent. Suma de Letras

No ficció en català

 1. Contes des de la presó, Oriol Junqueres i Neus Bramona. Ara llibres
 2. Tres dies a la presó, Jordi Cuixart i Gemma Nierga. Rosa dels Vents editorial
 3. Cuina mare, de Joan Roca. Columna Edicions
 4. Esperança i Llibertat, Raül Romeva. Ara Llibres
 5. Fins que siguem lliures, Oriol Junqueres i Sergi Sol. Ara Llibres

No ficció en castellà

 1. ...Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso de Gonzalo Boye. Roca Editorial
 2. El director, de David Jiménez. Libros del KO
 3. A mi no me callan de Pepe Rubianes. Editorial Alrevés
 4. El Crasch. Tercera fase de Santiago Niño-Becerra. Roca Editorial
 5. Como hacer que te pasen cosas buenas, Marián Rojas. Espasa Libros
Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top