Ciutat

La Crida exigirà al proper govern que revisi d’ofici el contracte d’Smatsa

Glòria Rubio, Lluís Perarnau i Anna Lara / CEDIDA

La revisió d’ofici reclamada per la Crida per Sabadell per declarar nul el contracte d’SMATSA s’ha quedat sense suport i ha estat retirada de l’ordre del dia del Ple Municipal d’avui. Així ho ha anunciat el grup municipal del partit, que assegura que es mantindran ferms i aquest aspecte serà una de les condicions per conformar un nou govern.

El regidor de Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, ha denunciat “incompliments flagrants” per part de l’empresa contractada. Segons dades de la regidoria, el 74% dels serveis estan sense control GPS –el que permet corroborar que la feina s’executa correctament–, hi ha una taxa d’incompliments del 40% en l’escombrat manual, del 64% en l’escombrat mecànic de voreres i del 78% en el rentat de contenidors.

“Hem intentat corregir-lo però ha estat impossible, i això ens empenyia a dur al ple de l’abril l’aprovació de la revisió d’ofici per a la nul·litat del contracte”, ha explicat Perarnau. “L’empresa està fent la meitat de la neteja viària i ens està facturant uns cent mil euros mensuals que no es corresponen als preus de la seva oferta”, critica.

En terreny judicial

Aquesta revisió va ser aprovada al Ple de gener del 2017, amb el suport de tots els partits de govern, però la revisió no va arribar a la Comissió Jurídica Assessora –l’informe de la qual és preceptiu per a declarar la nul·litat del contracte– perquè l’expedient del contracte estava en mans del jutjat d’instrucció del cas Mercuri. Però “des del febrer d’aquest any disposem de còpia compulsada de l’expedient i, per tant, ara sí podíem iniciar la revisió d’ofici amb tota la documentació necessària”, explica el regidor.

Perarnau ha apuntat que retiren aquest punt de l’ordre del dia “amb un cert punt de ràbia perquè ho teníem a l’abast, es podria haver aprovat com es va fer el gener del 2017”. Segons el regidor, ERC donava suport a la proposta “amb la condició que tingués el suport necessari perquè sortís aprovada” però Guanyem i Unitat pel Canvi (UpC) “consideraven que no era el moment”. D’altra banda, “el PDECat plantejava l’abstenció i de la resta de partits de l’oposició no hem rebut resposta”, indica.

La número tres de la candidatura a les municipals, Anna Lara, afirma que “a la Crida per Sabadell hem comprovat els límits de la institució i també la falta de coherència dels nostres socis de govern”. Lara considera que “aturar-se és un error, les raons per votar a favor de la revisió d’ofici el 2017 no han canviat, però ara no s’han atrevit”. Per la seva part, la regidora Glòria Rubio ha afegit que “aquesta és una mostra més de fins on arriben els tentacles del Mercuri. Nosaltres ens mantindrem fermes, a diferència del que estan fent altres forces”.

Comentaris
To Top