Publicitat
Ciutat

Els Jocs Florals de l’escola Sagrada Família traslladen els alumnes al segle XIX

Un moment de la gala dels XXXII Jocs Florals de l'escola Sagrada Família / ÓSCAR ESPINOSA

El segle XIX va veure la revifada dels Jocs Florals, una competició literària que bevia de la tradició romana i que es va instituir a Tolosa l’any 1323 per la Sobregaya Companyia dels Set Trobadors. Tot i que la fi de l’Edat Mitjana va provocar que caiguessin en l’oblit, l’arribada del romanticisme i el patriotisme català noucentista els impulsaren de nou. Aquest esperit s’ha pogut respirar de nou avui a l’auditori de l’escola Sagrada Família de Sabadell, on han tingut lloc la 32ª edició dels Jocs Florals del centre.

Per primer cop, però, aquest certamen de poesia i microcontes s’ha inserit en un projecte interdisciplinari més gran, un viatge al passat per descobrir els Jocs Florals de la Catalunya del segle XIX des dels seus diferents vessants. “Els alumnes entre 6è de Primària i 3r d’ESO van estar dos dies molt intensos treballant en diferents iniciatives: alguns cosien vestits d’època o cuinaven, mentre que altres -per exemple- gravaven vídeos o preparaven una exposició històrica”, explica un dels impulsors del projecte, el professor de Llengua i Literatura Albert Castro.

Els guanyadors dels XXXII Jocs Florals de l’escola Sagrada Família / D.S.

A la cerimònia d’entrega dels premis es podien veure els fruits de tot aquest treball: a més de la literatura, es feien presents la resta d’arts, amb música, actuacions teatrals o disfresses. “Heu afrontat aquests Jocs Florals plens d’imaginació, orgull i esforç”, els deia als alumnes la directora del centre, Ester Castro. Davant un públic compost pels nens i nenes del Sagrada Família -alguns, disfressats de burgesos, camperols o científics del segle XIX-, els premis s’han anat repartint i l’esperit dels Jocs ha tornat a florir al centre de Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top