Ciutat

Fèlix Colomer (Shootball): “La condemna de Benítez deixa una sensació agredolça”

Colomer, en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

El director sabadellenc Fèlix Colomer assegura que la condemna a l’exprofessor dels maristes Joaquim Benítez ha deixat una sensació “agredolça”. Colomer va dirigir el documental ‘Shootball’ que investiga els casos d’abusos a menors en diferents escoles dels Maristes. En el documental Benítez confessa haver perpetrat diversos abusos a alumnes mentre era professor d’educació física. Ara, l’exprofessor dels Maristes ha estat declarat culpable de tots els casos d’abusos sexuals que van arribar a judici. L’Audiència de Barcelona l’ha condemnat a 21 anys i nou mesos de presó pels abusos, en dos casos continuats, a quatre exalumnes entre els cursos 2006 i 2009, i obliga Benítez a pagar una indemnització de 120.000 euros entre les quatre víctimes.

Colomer, molt proper a un dels pares d’una de les víctimes, Manuel Barbero –que és un dels protagonistes del documental de Colomer–, assegura que tot i la satisfacció per la condemna de 21 anys, la sensació és “agredolça” perquè la condemna considera que l’institució dels Maristes no estava al corrent d’aquests casos, i per tant, només se’ls condemna per “falta de control”. Segons Colomer, en el seu documental es provava que els Maristes havien intentat amagar els casos i que, per tant, n’estaven al corrent.

Segons Colomer, totes les víctimes estan satisfetes amb el resultat, ja que es reconeix als quatre casos denunciats al judici com a víctimes. “Avui hi ha la sensació de final després de tant de temps amb aquest procés. Però sobretot pel seu fill, que no tenia cap ganes del judici i que com més s’allargava més etern i dur se li feia” explica el director. Tot i això, el sabadellenc explica que la lluita de Barbero no s’acaba ja que “la Generalitat seguirà estudiant el cas maristes”.

Comentaris
To Top