Ciutat

El PSC guanya les eleccions generals a Sabadell, on ERC aconsegueix un rècord històric i els comuns queden tercers

El PSC recupera Sabadell quatre anys després de perdre un dels feus històrics del socialisme català. Amb 32.199 vots, la candidatura de Meritxell Batet guanya les eleccions generals a la capital vallesana, i ho fa amb contundència: aconsegueix recuperar el llindar perdut en els resultats de 2011, amb un total de 32.174 vots. Creixen un 69,3% respecte les darreres eleccions, quan van obtenir 19.016 sufragis. Per la seva banda, ERC, amb Junqueras i el sabadellenc Gabriel Rufián, aconsegueix una fita contundent: el seu millor resultat en unes eleccions celebrades a la ciutat (26.075 sufragis).

Els grans perjudicats de les eleccions celebrades avui han estat En Comú Podem i el PP, que han patit una important davallada respecte els comicis de 2016. Els comuns pateixen una tendència directament invertida a l’experimentada pels socialistes: passen de 29.064 vots a 20.648 vots. Per la seva banda, amb 4.810 sufragis, els populars perden un 58% dels suports (11.691 vots, 2016).

Els dos grans triomfadors de la nit, PSC i ERC, es fan visibles quan es fa un cop d’ull als resultats per districtes. El PSC guanya en tots els districtes excepte en l’1, 2 i el 5, on són els republicans qui aconsegueixen alçar-se amb la victòria. Respecte les eleccions del 2016, els canvis són substancials pel que fa als socialistes: el PSC recupera els districtes 3 i 4, que pren a En Comú Podem i revalida la victòria als districtes 6 i 7.

Consulta els resultats dels partits, per districtes. Fes clic per saber el % de suports.

El suport del PSC ha estat molt divers segons el punt de la ciutat, però la tendència general és el suport als barris perifèrics de la ciutat. Al districte 7 –Poblenou, Torre-romeu– és on el suport és més ampli, mentre que als barris del Centre –districte 1– el suport ha estat molt menor (16,66%).

Consulta els resultats del PSC-PSOE, per districtes

ERC planteja una tendència totalment invertida: els grans suports són als districtes 1 i 2, amb un 32,36% i un 29,36%, mentre que en el districte 7 els seus resultats són diametralment oposats: 7,26%. Les diferències entre zones són més importants en el cas dels republicans, amb diferències de suports que arriben al 25 punts.

Consulta els resultats del ERC-Sobiranistes, per districtes

Pel que fa a la participació, la important pujada d’afluència a les urnes (78,90%) a la ciutat no ha tingut el mateix efecte en totes les zones de la ciutat. La participació ha estat clarament més elevada als districte del centre i el nord, mentre que al sud l’afluència ha estat inferior. De fet, entre el districte on han acudit a votar més persones i el que menys –districte 1 i districte 7– és de quasi bé 15 punts (83,74% i 68,98%, respectivament).

Consulta la participació, fent clic per districtes

Anàlisi: Els millors resultats per a Marta Farrés

Comentaris
To Top