Publicitat
Oci i cultura

Les lletres més artístiques del repte ’36 Days of Type’ tenen ànima sabadellenca

/ MARIA MIRÓ

Com pot ser que una cosa sigui -a la vegada- extremadament universal i íntimament personal? Aquesta és la paradoxa que es troba al nucli del projecte ‘36 Days of Type’, una iniciativa que va començar com un repte personal dels dissenyadors barcelonins Nina Sans i Rafa Goicoechea i que s’ha estés a escala mundial.

El repte està dirigit a tots els artistes i creatius que s’hi vulguin sumar, i consisteix a escriure, dibuixar o dissenyar les 27 lletres de l’abecedari i els números del 0 al 9, un cada dia. Són 36 símbols -com deiem- universals, però existeix una quantitat infinita de maneres de representar-los: des de la caligrafia més tradicional a la fotografia conceptual, passant per l’animació o la il·lustració.

L’edició d’enguany del ‘36 Days of Type’ va començar el 2 d’abril, i aquests dies estem arribant al final, amb els creadors publicant a les xarxes les seves interpretacions dels números. Entre aquests, trobem presència sabadellenca. Per una banda, la grafitera Zuric ha re-creat algunes lletres, com aquesta “A”:

Per altra banda, la creadora sabadellenca que més s’ha endinsat en aquest repte és la Maria Miró. Dissenyadora gràfica establerta al Brasil, el seu treball es basa en la il·lustració, el branding i el lettering… totes tres disciplines idònies per al projecte ‘36 Days of Type’. En el seu cas, s’ho ha pres com un repte personal i ha creat obres com aquestes, que es poden trobar al seu Instagram (@mmiros):

Publicitat
Comentaris
To Top