Oci i cultura

Buster Keaton reviu a Sabadell acompanyat de música en directe

L’actor, guionista i director estatunidenc Buster Keaton / CEDIDA

El cinema mut és una mentida. Ho és, almenys, pel que fa al seu nom: les pel·lícules que es projectaven abans de la incursió del sonor el 1929 estaven plenes de so. No provenia de la cinta, però, sinó d’una orquestra o una pianola que tocava en directe l’acompanyament musical. 

Aquest dijous, el Cineclub Sabadell vol recuperar aquesta manera primigenia de gaudir del cinema. Una de les tres pel·lícules que projectaran als cinemes Imperial com a part de l’especial dedicat a Buster Keaton estarà acompanyada de música en directe. Un duo tocarà el violoncel durant la projecció de Sherlock Jr.

“El cinema mut és important, i hi ha gent jove que potser no ho coneix”, explica Rosa Ribell, secretària del CineClub. Les projeccions començaran a les 20 h, amb la pel·lícula Seven chances. La seguirà Sherlock Jr. -amb l’acompanyament musical en directe- i clourà l’especial el documental The great Buster, dirigit per Peter Bogdanovich.

Buster Keaton va participar a una cinquantena de pel·lícules, i va escriure, protagonitzar i dirigir obres mestres de la comèdia com El maquinista de la general. “És un gran representant del cinema mut, un mestre en explicar històries a través del gest”, apunta Ribell. Keaton va ser batejat amb el sobrenom “Buster” pel mag Harry Houdini, col·laborador del seu pare: el va veure caure d’una escala amb tres anys sense cap ferida i va exclamar “That was a real buster!”.

L’especial s’inscriu dins la programació de cinema clàssic del Cineclub, i ha estat possible gràcies a l’ajuda del Barcelona Film Festival. 

Comentaris
To Top