Ciutat

Ciuró inicia campanya acompanyada de Gonzalo Boye

Lourdes Ciuró amb Gonzalo Boye a la plaça de la Creu Alta / VICTÒRIA ROVIRA

Junts per Sabadell ha pres contacte amb els veïns i veïnes de la Creu Alta per donar el tret de sortida a la campanya electoral, i ho ha fet a un dels bastions del barri, a la plaça de la Creu Alta i presentant els companys de candidatura com persones que “representen el món real”. Ciuró ha comptat amb el suport de l’advocat Gonzalo Boye que ha fet notar al públic, que després de la decisió del Constitucional de dona via lliure a la candidatura de Puigdemont i rebutjar el recurs presentat per Ciudadanos i PP, ell s’acabava de quedar sense ‘feina’ en una clara al·lusió a la seva participació a la llista alternativa a Puigdemont.

Boye amb la seva habilitat dialèctica, ha fet les delícies del públic assistent explicant episodis de les vicissituds jurídiques que han viscut el President Puigdemont i els Consellers a l’exili, i ha dit que l’exili d’aquests polítics ha servit per demostrar que hi ha una altra Europa. Per Gonzalo Boye, aquestes eleccions al Parlament Europeu, són sens dubte un segon referèndum. L’advocat de Puigdemont ha dit que, igual com va passar l’1-O, no s’ha de dividir el vot i que la via judicial empresa per l’estat per impedir el procés no és altra cosa que la constatació que l’Estat Espanyol no pot aguantar el debat polític.

LOURDES CIURÓ, A PUNT PER LA CIUTAT

L’alcaldable de Junts per Sabadell, ha començat amb força una oratòria que s’ha basat, sobretot en parlar de les mancances que té la ciutat i ha donat un cop d’ull a les propostes del seu programa electoral. Ha parlat d’arranjar els carrers, ampliar voreres i posar més llum per promocionar el comerç. No s’ha deixat els barris, dels quals ha dit “cal cohesió i treballar les desigualtats que hi ha entre uns i altres”. Ni l’empenta que pensa donar a tot el talent, que segons ella, té Sabadell, amb el que ha anomenat rectangular de coneixement (UAB, Campus de Sabadell, ESDI, Escola Illa, Taulí). Un rectangle que pot ser perfectament l’embrió d‘un 22@ de Sabadell amb seu a l’Artèxtil.

Tampoc ha deixat el tema central de la seva campanya, el projecte de la Gran Via, del qual ha dit que “fa 45 anys que ningú se l’ha mirat amb ulls de transformació”. I ha posat com a exemple les diferents remodelacions que ha patit la Meridiana amb tots aquests anys “nosaltres també ho hem de fer”. Ha reivindicat la connexió entre la carretera de Castellar i la Ronda Oest i la Ronda Nord, negant que el seu projecte inclogués el soterrament de la Gran Via. I obrir-la urbana al riu Ripoll, connectant els barris que ara queden aïllats entre un i altra frontera.

L’alcaldable de Junts per Sabadell ha proposat donar aixoplug, a entitats com l’Orquestra Simfònica del Vallès i els Amics de l’Òpera “no pot ser que dues entitats que donen prestigi a la ciutat arreu, no tinguin una seu pròpia”. I també ha fet menció de la manca d’oferta d’oci pels joves “jo tinc un fill de 19 anys i per celebrar el Cap d’Any, va haver de marxar a Sant Cugat. I això no ens agrada”.

Ciuró, ha dit que estar preparada per portar aquests i altres projectes a terme, i ha dit que “a l’hora de votar el seu ajuntament, els sabadellencs sempre han estat intel·ligents”, i seguidament ha demanat el vot per la seva candidatura, afegint que “a l’Ajuntament si ha d’arribar saben llegir i escriure”.

Comentaris
To Top