Publicitat
Ciutat

La promesa de la Crida per Sabadell: “Aturarem l’expansió del totxo i l’asfalt a la ciutat”

Pau Abellaneda, Aurora Murillo i Adam Bonín, membres de la Crida / CEDIDA

“Hem volgut aturar l’urbanisme a la carta que es venia fent any rere any”, ha exposat Aurora Murillo número cinc de la llista de la Crida per Sabadell durant la presentació de les seves  propostes de territori.  En aquest sentit, ha definit el darrer mandat com un procés de “transició” i ha assegurat que “es podrà començarà a executar” un programa de ciutat encarat al 2030.

El programa de territori centra la seva atenció en els espais naturals. “Aturarem l’expansió del totxo i l’asfalt a la ciutat”, ha promès Adam Bonín, el número sis de la llista, exposant la seva intenció de “deixar penetrar la natura dins de Sabadell”, explica, prenent com a referent els antecedents del Parc de Catalunya. “Podem tenir un Parc Catalunya a cada districte, ara és possible”, apunta.

Les actuacions d’aquest mandat 2015-2019 “han consolidat els projectes de fins a deu parcs de la ciutat”, ha recordat Bonín. “Volem convertir Sabadell en la ciutat dels parcs”, apunta.

Reduir la contaminació

“Hem de reduir en un 40% els gasos amb efecte hivernacle de cara a 2030”, que és el que dicta la Llei de Canvi Climàtic de Catalunya, ha explicat Pau Avellaneda, número vuit de la llista. “Això passa per reduir la mobilitat motoritzada”, apunta.

En aquest sentit, aposten, de cara al 2030, per consolidar una xarxa de fins a deu parcs urbans connectats per una xarxa d’eixos verds mitjançant a la plantació de 12.000 arbres. També proposen 45 eixos cívics que connectaran aquests espais a peu i en bicicleta, així com “obrir la ciutat al riu Ripoll“. Als eixos cívics es prioritzarà els vianants i la mobilitat pública.

Altres propostes

D’altra banda, el programa contempla connectar Torre-romeu mitjançant un pont elevat. Per la Gran Via, el grup aposta per crear “un gran bulevard” i reduir radicalment la mobilitat motoritzada.

Amb aquests horitzons, caldrà ampliar la xarxa de transport públic per permetre la mobilitat. En aquest sentit, la Crida per Sabadell vol transformar el servei de TUS: més freqüència de pas resolta amb només quatre línies que creuin d’est a oest i de nord a sud. “Estaria complementat amb una xarxa d’autobusos més petita de barris i elèctric”, explica Avellaneda.

Publicitat
Comentaris
To Top