Publicitat
SANT CUGAT

El 60% dels bellaterrencs signen per l’annexió a Sant Cugat

El president de la Comissió Veïnal d'Annexió a Sant Cugat, Miquel Vázquez, i la vicepresidenta, Txus Cornellana / X.O

“Ja hem passat del 60% de signatures, que són més de 1200 sobre un cens de 2043 veïns, i això és un èxit”. Així començava la seva intervenció el president de la Comissió Veïnal per l’Annexió de Bellaterra a Sant Cugat, Miquel Vázquez. La recollida de signatures va començar el passat mes de desembre, i ara el procés entrarà en una segona fase administrativa que podria allargar-se almenys un any.

“Els bellaterrencs ja han parlat i ja sabem quina és la seva voluntat. Ho sabíem al 2015 quan vam organitzar una consulta perquè Bellaterra fos un municipi. Amb el 95% de bellaterrencs votant a favor, no se’ns va respectar”, ha explicat Vázquez, qui ha assegurat que aquest ha sigut “la iniciativa amb la participació més elevada de la història de Bellaterra”.

El president de la comissió veïnal ha demanat “responsabilitat” als polítics cerdanyolencs i respecte cap al procés. Sobre Sant Cugat, Vázquez ha explicat que els partits polítics han mostrat una certa precaució abans de parlar sobre el tema. “La majoria ens van dir que esperarien al resultat de les signatures”, assegurava.

Un any de procés administratiu

 El procés d’annexió entrarà ara en una fase administrativa que podria allargar-se almenys dotze mesos. La vicepresidenta de la comissió, Txus Cornellana, ha explicat que el pròxim pas serà entregar les signatures i la memòria justificativa a l’ajuntament de Cerdanyola, tal i com esmenta el decret 244/2007 amb el que s’està fent el procediment.

El consistori cerdanyolenc tindrà “dos mesos per adoptar un acord i iniciar la instrucció de l’expedient”, segons explica l’article 12 d’aquest decret. Posteriorment, haurà de comunicar l’acord al Departament de Governació i Administracions Públiques i a la comissió veïnal. “Si l’Ajuntament no dona resposta en aquest termini de dos mesos, la comissió pot sol·licitar al departament de Governació que es faci càrrec de la instrucció”, ha assegurat Cornellana.

Suport polític

L’actual president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, i el candidat de Convergents, Jordi Macarulla, han mostrat el seu suport polític al procés d’annexió a Sant Cugat, i aquest dijous han signat el manifest. “Bellaterra està mal situada a nivell administratiu i estem parlant de solucionar aquest problema”, ha explicat Andreu, qui ha dit que Bellaterra “és una societat de Sant Cugat” i que hi ha més relació amb aquest municipi que amb Cerdanyola.

Pel seu cantó, Macarulla ha defensat que formar part de Sant Cugat “és formar part d’una ciutat puntera”. El candidat de Convergents ha explicat que va assistir al debat electoral de Cerdanyola i que va extreure dues conclusions: “La positiva és que vam trobar un to molt distés i zero bel·ligerant cap a Bellaterra. L’aspecte negatiu és que el que va sortir ahir són totes les mancances de Cerdanyola. No poden prioritzar les necessitats de Bellaterra, perquè a casa seva tenen masses problemes”, rematava Macarulla.

Jordi Macarulla i Ramon Andreu signen el manifest

Publicitat
Comentaris
To Top