Ciutat

Ciuró diu que “cal obrir el pàrquing del passeig Manresa. La Generalitat espera la decisió de l’Ajuntament”

Lourdes Ciuró amb Lluís Matas i Francesc Baró mostrant el dibuix cedit per Ramiro Fernández / P.A.

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha desplegat avui les seves propostes per revitalitzar el comerç a la ciutat, centrant bona part d’elles en desencallar el tema del pàrquing del passeig Manresa, el futur de l’edifici de Correus, i millorant connectivitat entre la zona del Mercat Central, el Passeig, Via Massagué fins a la ronda Zamenhof.

Ciuró considera vital i pas previ a tot el seu pla de revitalització del centre “obrir l’aparcament del passeig Manresa perquè hi puguin accedir els vehicles i dignificar aquest espai”. Per tant, l’aposta de Junts per Sabadell és que, en el primer any de govern, iniciaran totes les actuacions de govern per tirar endavant aquest projecte, juntament amb la Generalitat, i afegeix que “sabem com fer-ho, ja n’hem parlat i està esperant la decisió de l’ajuntament de la ciutat”.

En una segona fase, explica l’alcaldable, “volem endreçar la part del passeig, un passeig que ha de ser bonic i per això volem comptar amb diverses veus professionals”. El que sí que té clar per acabar de redefinir aquest emblemàtic espai de la ciutat, diu Ciuró, és “que volem un espai amb arbres, recuperar el brollador d’aigua i que hi hagi ombra”.

Deixadesa a l’antic edifici de Correus

Per fer-ho possible, Lourdes Ciuró, assenyalat que cal donar una sortida a l’antic edifici de Correus, actualment tancat i en desús i que presenta un estat molt degradat. Ciuró diu que l’actual director general de Correus, quan ella era Diputada, ja li va comentar que la Direcció General de Correus no volien aquest equipament. Ciuró ha explicat que des de la Direcció de Correus, “estan disposats a trobar una fórmula que més convingui a les dues parts, perquè a ells aquest edifici els costa diners”.

La candidata a l’alcaldia, diu que “el que importa és que hi ha voluntat de cessió, després la fórmula jurídica es pot trobar”. Tanmateix, diu Ciuró “Si es trobés un comprador per part de l’Ajuntament de Sabadell, el vendríem”. Però també afegeix que el millor que podria passar és que l’Ajuntament pugui fer de gestor d’aquest edifici.

Usos comercials i culturals

Pel que fa als seus usos l’alcaldable de Junts per Sabadell s’ha mostrat contrària a utilitzar-lo com a dependències administratives locals “no estem a favor que s’hi posi cap servei administratiu, volem serveis que atreguin la gent a la zona”. Ha apuntat diverses possibilitats, un espai d’exposició, artístic, d’activitats culturals, un espai musical, on es combini gastronomia i comerç, amb diversitat d’activitats.

Per Ciuró aquest equipament pot ser un focus d’atracció i  ha parlat de remodelar urbanísticament la zona per fer-la més accessible, fent les voreres més amples, els carrers més il·luminats, amb més arbres i un carrer d’un sol sentit que porti fins al pàrquing del passeig Manresa.

Dibuix cedit per Ramiro Fernández per acompanyar les propostes de JxS sobre comerç / CEDIDA

Ciuró ha parlat de donar un aire més comercial a l’entorn del Mercat Central “malgrat ser un espai  de vianants molt bonic, la gent no hi va un cop el mercat tanca portes”. D’aquesta manera Ciuró proposa reutilitzar les marquesines que envolten els baixos del mercat i, “ubicar-hi establiments de ‘producte de quilòmetre zero’, a l’estil del Mercat de Santa Caterina de Barcelona“, diu.

Per aconseguir aquests objectius, l’alcaldable diu que disposa d’un pla de viabilitat, que juntament amb el canvi d’usos d’aquesta zona, permetrà noves activitats comercials, alhora que -assenyala- ” podrem unir la plaça del Mercat, amb la plaça de Sant Jaume i la carretera de Barcelona”.

Pel que fa a la xarxa comercial  entre la Creu de Barberà al sud i la de Ca n’Oriac, al nord, l’alcaldable de Junts per Sabadell es compromet a vetllar perquè hi hagi aparcaments de rotació, tal com demanen actualment els comerciants. També places d’aparcament públic i diu que la voluntat de Junts per Sabadell és “captar l’ajuda privada per incentivar els espais de negoci, i el comerç de qualitat a tota la ciutat”. Per aconseguir-ho, comptarà amb professionals que duguin a terme aquesta operació.

Comentaris
To Top