ARNAU BONADA

Un actiu per a la ciutat

[Per Arnau Bonada, economista i president de la Xarxa Onion]

Winston Churchill va afirmar que la història seria generosa amb ell, ja que tenia la intenció d’escriure-la ell mateix. Desconec si això ho va dir abans o després de no ser reelegit primer ministre malgrat haver guanyat la guerra. I és que de sorpreses electorals n’hi ha hagut des que hi ha democràcia. A les eleccions municipals en vam tenir unes quantes, i una d’elles em va deixar especialment trist.

Estic parlant del fet que la Marisol Martínez quedés sense representació a l’Ajuntament. Conec la Marisol des de fa relativament poc, però de manera intensa. Com a president de la Xarxa Onion, sovint participo en fòrums, taules de treball i trobades diverses. I a molts d’aquests llocs he anat coincidint amb ella. De fet, en un acte on em va tocar presentar-la protocol·làriament, quan vaig enumerar la llarga llista de regidories que depenien d’ella, me’n vaig deixar una. “Marisol, deja algo para los demás!”, li vaig respondre, fent broma, quan m’ho va fer notar.

Sense exagerar, es podria dir que la Marisol aquests quatre anys ha estat a tot arreu. Dins de l’esport i del món empresarial se n’ha parlat molt i gairebé sempre en positiu. Crec que les raons han estat essencialment dues: la primera, la seva inesgotable energia i capacitat de treball (mai l’he vista cansada); i la segona, un tarannà obert que li ha permès, malgrat venir d’una tradició ideològica propera al comunisme, defensar que cal donar suport i potenciar l’activitat empresarial per crear ocupació i progrés social.

També és just destacar que la Marisol ha estat la persona de l’Ajuntament que més decididament ha donat suport a la Xarxa Clúster-Esport Innovació Sabadell. No em cansaré de repetir-ho: aquesta és una de les iniciatives amb més potencial que s’han vist els darrers anys a la nostra ciutat, caldrà estar a l’aguait per veure què en pensa el nou govern.

Com a darrera imatge, vull ressaltar la del debat electoral de la Xarxa Onion, quan la Marisol va rebre un aplaudiment per dir que, malgrat no ser independentista, creia que el Procés havia estat una bona oportunitat per posar en relleu les mancances de la democràcia espanyola. Acabat l’acte, li vaig comentar si no temia que aquest posicionament li pogués passar factura. Em va respondre: “Sólo tiene valor ganar cuando se hace bajo tus propios principios”. Aquesta és la Marisol.

Ignoro si la Marisol tenia o no el famós projecte de ciutat que tothom cerca, però el que sí que puc assegurar és que ella tenia molts projectes per a la ciutat. Crec sincerament que la Marisol és un gran actiu per a Sabadell i l’experiència i coneixements adquirits al llarg d’aquests anys no poden quedar desats en un calaix. Com a ciutat, hem de trobar mecanismes i espais perquè persones com ella puguin continuar sumant i aportant el seu expertise en bé de tots. Ànims, Marisol! Comptem amb tu.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top