Ciutat

Un senyor de Terrassa i un home de Sabadell parlen… I omplen la Llar del Llibre de gom a gom

La Llar del Llibre, plena de gom a gom / CEDIDA

Diu la dita que al Vallès hi ha senyors de Terrassa i homes de Sabadell, i que s’odien a mort. Potser és cert, potser no. Però el que és ben segur és que si aquest parell són Jaume Aulet i Antoni Dalmases, la conversa serà interessant. Ho han pogut comprovar tots els curiosos que s’han apropat aquest dijous a la tarda a La Llar del llibre, que s’ha omplert de gom a gom en acollir l’acte “Centenari de la Colla de Sabadell. Un senyor de Terrassa i un home de Sabadell parlen, sense fer sang, de la Colla”.

El duel dialèctic entre Aulet, assagista i filòleg terrassenc; i l’escriptor sabadellenc Dalmases, no ha tingut ferits. Més aviat alguns riures i molts dards verbals al més pur estil de la Colla.

El gruix de la picabaralla –si és que se li pot anomenar així– ha tingut com a rerefons en tot moment la Colla de Sabadell. Amb fragments dels històrics Francesc Trabal, Joan Oliver-Pere Quart, Joan Prat (més conegut com Armand Obiols), els narradors han mantingut un diàleg sobre la competència entre les dues capitals del Vallès, exposant les virtuds i les contres de les dues ciutats.

Comentaris
To Top