Publicitat
Ciutat

La romeria de la Verge de Gràcia desperta la devoció dels seus feligresos

Un centenar de sabadellencs celebren la Romeria de la Verge de Gràcia

La germandat de la Verge de Gràcia durant la processó/ ÓSCAR ESPINOSA

Ha arribat un dels dies més esperat pels veïns i veïnes cristians del barri de Can Puiggener, la 36a edició de la Romeria de la Verge de Gràcia organitzada pel Centro Cultural Andaluz Hermandad Romera Virgen de Gracia.

La processó ha començat a la parròquia de Sant Roc i ha baixat carrer avall fins al recinte de Sant Vicenç de Jonqueres seguint el ritme dels tambors i trompetes. A més a més de les 250 persones que conformen la germandat, la verge era acompanyada en silenci per desenes de sabadellencs.

Quasi vint persones aguantaven a la verge avançant a petits passos. En José, un dels assistents a la romeria, assegura que encara que no ho sembli, “la verge pesa bastant”. És per això que una integrant de la germandat anava repartint als costalers alguna llaminadura amb sucre per tal de combatre el cansament però també, la calor.

/ ÓSCAR ESPINOSA

Un cop han arribat al recinte de Sant Vicenç de Jonqueres, la verge ha fet “un últim ball” fins a tornar a quedar-se quieta a terra. Al crit de¡Viva la Virgen de Gracia!”, la germandat aplaudia emocionada el final de la romeria; i inclús alguns dels assistents ploraven de felicitat.

Per tornar a agafar forces, la germandat ha gaudit d’un petit aperitiu; però la festa no acaba aquí. Demà, la celebració continua ben d’hora amb un esmorzar típic del poble, xocolata desfeta i “molletes”. La romeria de la imatge de la verge començarà a les 10.00 h i conclourà amb una ofrena floral.

Publicitat
Comentaris
To Top