Vallès

Hisenda precinta la botiga de nuvis Casajuana de Barberà

L’Agència Tributària va precintar la històrica botiga de nuvis Casajuana el passat dijous. La noticia va sorprendre a totes les parelles que havien encarregat un vestit en aquest comerç de Barberà del Vallès, ja que en la majoria de casos va ser Hisenda qui va trucar als clients per informar-los que havien de passar a recollir la seva compra aquest dimecres. El problema, però, és que la majoria de vestits estaven sense acabar i, en molts casos, s’havia pagat una paga i senyal que l’Agència Tributària no retorna.

La façana de la botiga de nuvis Casajuana / D.S.

La Rebeca és una de les afectades. Ella es casarà a l’octubre i el passat mes de gener va anar a assessorar-se a Casajuana recomanada per la seva germana. Segons explica, el tracte en aquella visita ja va ser “complicat”, però li van trobar un vestit, tot i que 4 talles més petit. “Em van dir que podia arreglar-se sense problemes”, deia. En total, el preu era de 500 euros i posteriorment havia de pagar 100 euros més perquè la modista li fes els retocs necessaris.

En aquell moment, la Rebeca va deixar una paga i senyal de 250 euros en efectiu. “Volíem pagar amb targeta, però ens va dir que no, que tenia els datàfons avariats i que havia de ser en efectiu”, assegura. Tenia cita amb la modista el pròxim 25 de juny, però la sorpresa va ser quan dijous passat va rebre una trucada de l’Agència Tributària per informar que la botiga havia estat precintada i si volia el vestit l’havia de recollir aquest dimecres.

Hisenda no retorna els diners

 La Rebeca va anar a la botiga però va decidir no quedar-se el vestit perquè encara no estava acabat. “Vam dir que no el volíem, i que ens tornessin els diners de la paga i senyal perquè el vestit ja no complia els requisits”, explicava. La resposta d’Hisenda va ser que no els hi podien retornar els diners perquè s’havia pagat al propietari de la botiga i que havia d’anar a l’Oficina del Consumidor.

La Yolanda Dempere també va viure la mateixa situació. En el seu cas, el vestit també costava 500 euros i havia deixat 300 euros de paga i senyal. Ella també va decidir reclamar el reemborsament dels diners, però Hisenda també la va derivar a l’Oficina del Consumidor. “Els de l’Oficina del Consumidor es van quedar sorpresos perquè l’Agència Tributària sap que si un local està tancat i precintat no et poden donar fulls de reclamació i no es pot fer res”, explicava la Rebeca, i el mateix li va passar a la Yolanda. Dempere va decidir consultar un advocat i a la Rebeca  li han recomanat el mateix.

 El D.S. s’ha posat en contacte amb l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor. Segons han explicat, els clients que vulguin reclamar el retorn dels diners abonats hauran de fer-ho per via judicial com a part interessada d’un Concurs de Creditors. “Nosaltres fem tasques de mediació, però el comerç ha d’estar obert”, asseguraven les fonts consultades.

Indignació i sospites

 La Yolanda se sent molt decebuda per la situació. “Vas il·lusionada i et fan això”, explicava. Després del que ha passat, ella creu que el propietari era conscient de la seva situació. “Penso que ja sabia que tard o d’hora li tancarien la botiga, sobretot pel fet que no et deixava pagar amb targeta”, assegurava. De fet, a la pàgina de Facebook ja hi havien queixes en aquest sentit des de l’any 2017.

Elles són només dues de les desenes de damnificades. A grups de Facebook com l’Informador de Sabadell o a fòrums de la pàgina Bodas.net hi ha un munt de núvies afectades que expliquen la situació i que mostren la seva indignació i sorpresa.

Comentaris
To Top