Publicitat
Ciutat

Quatre estudiants sabadellencs participen al programa Joves i Ciència

Un moment de l’acte de benvinguda de l’edició 2016-2018 del programa Joves i Ciència / CEDIDA

“És una oportunitat única per aprendre, una via per catapultar-me al món de la investigació”, assegura Maurici Trasserra, de l’escola Sagrada Família. És un dels quatre estudiants sabadellencs de 4t d’ESO seleccionats a l’edició d’enguany del programa Joves i Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Amb el Maurici, hi participaran Gerard Atienza, Jordina Dilmé i Paula Gómez. Estudien, respectivament, a l’escola Sagrada Família, a l’institut Pau Vila i al col·legi Agora de Sant Cugat. Els quatre sabadellencs formen part del grup de 50 alumnes escollits d’entre més de 900 sol·licituds a tot Catalunya. Són, a més, quatre dels onze estudiants seleccionats del Vallès Occidental.

Es tracta d’un programa becat per fomentar les vocacions científiques entre els joves. “És molt interessant: són tres anys en què ens ofereixen estades professionals d’investigació a l’estiu”, destaca la Paula. El primer any, és a l’equipament que la fundació té al Pirineu; el segon, a diferents centres de recerca locals, i el tercer, a l’estranger.

Una experiència enriquidora

Els quatre sabadellencs confien que l’experiència sigui molt enriquidora. “Espero una immersió en l’àmbit científic, podré emprar uns mitjans als quals no tinc accés habitualment”, apunta el Gerard, que dedicarà les estades -com la Paula- a estudiar els astres. La Jordina, per la seva banda, està segura que aprendrà molt sobre l’evolució, però destaca que coneixerà molta gent amb les mateixes inquietuds. “Potser em servirà per trobar feina d’investigació en el futur!”, diu. 

Tots coincideixen, també, en dir que encara falta que aquestes iniciatives arribin a tots els qui els puguin aprofitar. El Gerard, per exemple, el va descobrir perquè li va demanar a la seva mare fa anys que li trobés projectes científics per aprendre, i -com que són companys de classe- el noi li va explicar després al Maurici. “A mi m’ho van recomanar un professor, però crec que hi hauria d’haver més transmissió per part de les escoles d’aquest tipus de programes”, reflexiona la Jordina.

L’edició d’enguany del programa Joves i Ciència arrenca avui, dissabte, amb un acte de benvinguda a Món Sant Benet. L’estada d’investigació als Pirineus començarà, però, en dues setmanes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top