Ciutat

Aquest és el nou govern de Sabadell

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ja té govern i aquest tindrà un paper important de la podemista Marta Morell

Farrés i Morell, aquest dilluns / Victòria Rovira

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ja té govern. Serà un executiu amb més dones que homes, de perfil jove i nous en la política. Hi ha també importants novetats en el repartiment d’àrees: el nou govern –amb 10 regidors socialistes i una de Podem, Marta Morell– tindrà quatre grans àrees, una de les quals recaurà únicament sobre la podemista. Morell, única sòcia dels socialistes, tindrà un paper important en el govern: serà la segons tinenta d’alcaldessa.

Farrés signarà el decret d’alcaldia que constituteix el nou executiu, que segons l’alcaldessa començarà a treballar des d’avui mateix. L’alcaldessa no ha volgut esperar més per la constitució del nou executiu: ha estat dos dies després de ser investida en el càrrec.

“Complim el que vam dir des del primer dia, que ens posarem a treballar des del primer dia”, ha exposat Farrés. En primer terme, demà començarà a fer una ronda de contactes amb totes les entitats. A banda, l’alcaldessa ha volgut deixar clar que hi ha unitat d’acció entre el PSC i Podem: “Són dos partits però un sol govern“.

Quatre grans àrees i una sencera per Morell

El govern tindrà quatre grans àrees. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, s’encarregarà de Drets Socials i Govern Obert, que s’encarregaran de grans projectes –com l’impuls de l’aeroport, de l’hospital Parc Taulí, les infraestructures seran els grans temes d’aquesta àrea.

Per la seva banda, la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, s’encarregarà en solitari d’una macroàrea de feminisme, benestar animal i participació. Seguint encara, el tercer tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, portarà cohesió territorial, desenvolupament urbà, seguretat i civisme. Finalment, la quarta tinenta d’alcaldessa, Montse González, s’encarregarà de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu.

“És un bon començament fer que tothom se senti còmode amb les seves àrees de govern”, ha exposat Marta Morell que ha posat èmfasi en el fet que “cal buscar una opció d’oci pels nostres joves” i també “explicar la història de Sabadell més enllà del nomenclàtor”, en referència als Joves i a Memòria Històrica, dues de les seves àrees.

Sis dels 11 regidors del nou govern són dones, el que converteix el nou executiu en el més feminista que hi ha hagut al consistori fins a l’actualitat. D’altra banda, per la pràctica totalitat és una novetat ser al govern i a la política municipal. Tant és així que només l’alcaldessa, Marta Farrés, té experiència prèvia com a regidora de govern, mentre que Pol Gibert ha treballat fins ara des del Parlament, on és diputat. Encara pel que fa al nou executiu, se’l pot considerar un govern jove, amb una mitjana d’edat de 41,8 anys.

Aquesta és la composició del nou govern:

  • Marta Farrés, alcaldessa
  • Pol Gibert, cap d’àmbit de presidència, drets socials i govern obert. Regidor de Presidència, Sabadell 2030 i transparència i bon govern.
  • Marta Morell, segona tinenta d’alcaldessa. Cap d’àmbit de feminime, benestar animal i participació. Regidora de Feminisme, Drets Civils, Joventut, Cooperació, Nova Ciutadania, Memòria Històrica, Benestar Animal i Participació.
  • Jesús Rodríguez, tercer tinent d’alcaldessa. Cap d’àmbit de cohesió territorial, desenvolupament urbà, seguretat i civisme.
  • Montserrat González, quarta tinenta d’alcaldessa. Cap d’àmbit de desenvolupament econòmic i impuls administratiu.
  • Manuel Salvador Robles, regidor d’Educació.
  • Laura Reyes, regidora d’Esports.
  • Carlos de la Rosa, regidor de Cultura.
  • Maria del Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà.
  • Sonia Sada, regidora de Salut, Comerç, Consum i Turisme.
  • Eloi Cortés, regidor d’Acció Social i Habitatge.
Comentaris
To Top