Ciutat

Joan Berlanga: “Opinarem sobre el que faci el govern a partir d’ara”

Després de quedar fora de l’Ajuntament en les últimes eleccions municipals, Sabadell en Comú seguirà treballant a peu de carrer i transmetent la seva opinió sobre els temes de ciutat. El primer exemple s’ha donat avui, en una roda de premsa per part del cap de llista de la formació, Joan Berlanga, acompanyat d’altres membres de la candidatura. “Opinarem sobre el que faci el govern a partir d’ara”, ha dit l’ara ja exregidor.

Berlanga, aquest dilluns en roda de premsa / D.S.

Sense esmentar directament el seu nom, Berlanga ha desitjat sort i encerts a la nova alcaldessa, la socialista Marta Farrés, a qui envia el missatge que “faria bé de no seguir els passos del seu mestre durant més de deu anys i tenir un mandat en el qual talli algunes dinàmiques d’etapes anteriors, sense clientelisme, sense populisme i sense festuositat de cara a la galeria”, en referència a Manuel Bustos.

En aquest sentit, els comuns haurien preferit una “major renovació” del PSC sabadellenc, “amb una llista electoral sense cap company de viatge del bustisme i una ciutadania no tan desmemoriada”. Berlanga ha afegit, però, que els resultats de les eleccions són legítims i inapel·lables.

Que demanen els comuns al nou govern?

Des de Sabadell en Comú insten el nou executiu municipal a mantenir un paper actiu de l’Ajuntament com a acusació particular del cas Mercuri; continuar donant prioritat a les polítiques del govern anterior en temes socioeducatius, transport públic, habitatge i fiscalització de les concessionàries. També subratllen la importància de reduir el CO2 i protegir el rodal; reclamar les inversions necessàries a la ciutat així com el retorn de l’oncologia pediàtrica al Taulí i ser austers. Els comuns també reclamen acords de ciutat per aspectes clau com la mobilitat.

Sobre la protesta independentista a les portes del consistori el dia de la investidura del nou ple municipal, Joan Berlanga defensa que “tothom té dret a manifestar-se però la tensió dels blocs no pot ser que derivi en insults o que la policia hagi de protegir càrrecs electes”. “El procés només aporta tensió i una divisió social que comença a ser perillosa, com va passar a la plaça de Sant Roc o a la de Sant Jaume”, remata.

Mesos de reflexió

Ara comença un període de reflexió a Sabadell en Comú, en què el partit analitzarà la seva situació i mirarà de redreçar el rumb de cara a poder tornar a l’Ajuntament en les pròximes eleccions municipals, el 2023. La figura de Joan Berlanga no està descartada per continuar liderant aquest espai, que vol buscar la unitat que no ha trobat per aquests comicis, i després de l’estiu es començarà a plantejar el seu futur polític. De moment, Berlanga ja ha iniciat els tràmits per recuperar la plaça de professor de la qual ha estat en excedència els últims quatre anys.

Comentaris
To Top