Oci i cultura

La Simfònica presenta una temporada centrada en la figura de Beethoven

L’Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat aquest dijous la seva temporada 2019-2020. Una temporada que estarà molt centrada en la figura del compositor Ludwig Van Beethoven en motiu dels 250 anys del seu naixement que es celebrarà el pròxim 2020.

Una temporada que promet i espera superar les xifres dels anys anteriors que en els últims anys no han parat de creixer i que han assolit una mitjana de 4.300 espectadors de mitjana per temporada amb un 60% d’aforament. El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, que va ser present a l’acte, va celebrar les bones xifres i va afirmar que les xifres permeten parlar d’exit en el cicle de concerts.

Tot i centrar-se en la figura de Beethoven, la temporada comptarà amb un repertori variat. El primer concert serà el tribut al compositor John Williams, que convertirà el teatre de La Faràndula en un  cinema fent un repàs de les bandes sonores més mítiques del compositor. De fet, la presentació va comptar amb la participació del doblador Salvador Vidal, conegut per doblar veus d’actors com George Clooney o William Dafoe, que també serà present en els concerts dedicats a Williams posant-hi la seva veu durant el concert.

La temporada de Concerts Simfònics seguirà amb ‘Mozart a Praga’ que farà un repàs de la relació del compositor amb la ciutat.

El tercer concert serà el ‘Festival de valsos i danses’, un concert que serveix per apropar la clàssica a tothom. Entre les peces que s’interpretaran hi trobem temes de Strauss, Verdi, Bartok, Rosas, entre altres.

També comptarà amb el gran concert de ‘La Cinquena de Beethoven’ que es farà al setembre del 2019. El concert mostrarà la gran obra de Beethoven, un referent en la cultura musical.

I sense deixar Beethoven, amb ‘El pi4ano de Beethoven’ que farà un repàs al Concert per Piano i Orquestra número 4 de Beethoven, el més popular dels cinc que va compondre. El programa s’acompanyarà amb una peça de Johannes Brahms, concretament la seva Segona Simfonia.

També la Novena de Beethoven hi serà present. Un concert amb una de les obres més trascendentals i importants del compositor.

Una temporada que es promet intensa i que segur que no decepcionarà i que omplirà novament La Faràndula de grans clàssics de la música.

Comentaris
To Top