Publicitat
Ciutat

‘#CaféyDerechos’ per difondre els drets humans

Què cal per parlar de drets humans, conèixer-los i defensar-los? Segons un grup de sis estudiants de Disseny a l’ESDi n’hi ha prou amb un cafè i una conversa. Empeses per un treball que havien de fer sobre els drets humans, Núria Borràs, Laura Balet, Gaia Vergari, Marta Jou, Joina Trobalón i Ferran Da Silva han posat en marxa la iniciativa #CaféyDerechos a la xarxa social Instagram.

Denunciar vulneracions

Aquest grup d’estudiants ha dissenyat uns adhesius en què a cadascun d’ells expliquen un dels drets humans recollits per l’ONU, i l’objectiu és que qui els vegi els faci una foto per compartir-la a Instagram i, alhora, això sigui una plataforma de denúncia de la vulneració d’aquests drets. “Tens uns drets i te’ls han de respectar”, apunta Jou. “En llegir la declaració vam concloure que a tot arreu del món els drets acaben sent vulnerats en algun moment”, afegeix Balet. Jou remarca que van fer una documentació profunda per saber de què parlaven.

Núria Borràs, Laura Balet i Gaia Vergari, fa uns dies al Centre / VICTÒRIA ROVIRA

Una de les primeres coses que van veure fent el treball és que, en general, “falta molta conscienciació de quins són els drets i que la gent se n’adoni quan aquell dret estigui sent vulnerat en el dia a dia”, explica Laura Balet. Per fer que el missatge sigui més atractiu i pugui arribar al màxim nombre de persones, Gaia Vergari explica que a cada adhesiu hi han escrit un dret “amb paraules més actuals, comprensibles; els originals estan escrits fa setanta anys i la manera d’expressar-se és diferent”. Per la seva part, Núria Borràs afegeix que “ho hem fet més agradable a la vista perquè et cridi més l’atenció”. I amb colors de fons diferents, per representar la diversitat de les persones. La forma dels adhesius tampoc és casual, és rodona per relacionar-la amb la forma del planeta. No volien un objecte fred i distant, sinó que sigui atractiu per generar interès. Balet subratlla que “és fàcil accedir a la informació, tens un PDF a Internet amb la declaració, però no hi arriba ningú”.

Un canvi inesperat

Els adhesius d’aquest projecte ja fa unes setmanes que es poden veure per la ciutat, sobretot al Centre. Els primers models, però, no són els actuals, ja que els han refet perquè han hagut de canviar la foto de fons per temes legals de drets d’imatge.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top