EDITORIAL

Un retoc salarial just

Les pujades salarials entre els polítics acostumen a ser impopulars. Tant fa si són grans pujades com petites modificacions, cauen com una llosa entre la majoria d’electors. Bona prova ha estat la recepció negativa a la modificació salarial –un augment del 10%– del govern de Marta Farrés. Des del Diari creiem que és una oportunitat per parlar dels salaris dels nostres representants públics. La política ha de poder ser un espai de persones amb trajectòria en el sector privat, per això s’han de poder oferir salaris competitius que convidin a participar-hi i a abandonar la carrera professional.

Publicitat

En cas de no ser així, acabaríem reduint la política a un sector social poc representatiu i poc ambiciós. Les restriccions salarials a què ens té acostumada l’esquerra política busquen l’exemplaritat i la complicitat de la majoria social. Un titular fàcil que no s’ajusta a la responsabilitat enorme que suposa liderar una institució, sigui d’un Estat, una nació o una ciutat com Sabadell. Necessitem lideratges forts i un equip capaç de canviar la ciutat, que faci carrer, que conegui els problemes i que els solucioni. I el nou salari és i serà just en la mesura en què aquesta sigui la forma de governar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top