Esports

Una temporada amb alts i baixos

Muntanya russa. L’equip gracienc ha acabat la temporada en desena posició després de tenir una temporada amb alts i baixos en l’any del seu retorn a Nacional. 

El conjunt dirigit per Daniel Fernández va estrenar-se davant del Barça B, un dels ferms candidats al títol, i les sensacions no podien ser més bones: un gol a les acaballes del partit, obra de Gerard Silvestre, un dels puntals de l’eix de la defensa, permetia esgarrapar un gran punt (1-1).

A partir d’aquí, però, la dinàmica de l’equip no va ser l’esperada amb quatre derrotes consecutives. Un fet que va desencadenar la marxa de Fernández, el tècnic de l’ascens. Aquesta situació va provocar que el director esportiu del club, Carlos López, agafés les regnes d’un equip que necessitava una sacsejada anímica per revertir una situació que l’havia deixat en posicions de descens a Preferent. Dit i fet.

Amb una columna vertebral molt ben definida amb Caballero i Silvestre a l’eix de la defensa, i amb Carlos Portero, Aiman i Joan Poch com a puntes de llança de l’atac sabadellenc, el Mercantil va ser capaç de situar-se a la zona tranquil·la de la taula, després d’encadenar cinc victòries en set jornades; tres d’elles, amb golejades al Segre, Palamós i Gironès-Sàbat.

L’equip semblava que havia agafat la velocitat de creuer necessària després d’un inici força decebedor de la mà de López. Aquella pólvora que havia exhibit, de sobte va quedar ben remullada: una nova ratxa de resultats força discrets amb només dues dianes en cinc partits, posava el punt i final a la primera volta en la vuitena posició.

Amb l’arribada del 2019 i coincidint amb l’inici de la segona part de la temporada, el Mercantil va començar a llaurar-se el sobrenom de ‘matagegants’ amb la visita al fortí de la ciutat esportiva Joan Gamper on el Mercantil aconseguia esgarrapar un punt (0-0). Un resultat que convertia als sabadellencs, juntament amb el Jàbac i la Damm, en els únics equips que han estat capaços de puntuar en els dos enfrontaments amb el vigent campió de la categoria. Una dada que reforça el talent d’un grup que ha demostrat amb escreix la capacitat de lluitar de tu a tu amb els primers classificats.

Malauradament, però, aquestes bones actuacions no van tenir la regularitat necessària per aspirar a cotes més altes.

Els graciencs, per enèsima vegada, i seguint el mateix patró de la primera part de la temporada, van  encadenar una nova mala ratxa de resultats. La baixa d’Aiman, sumat a les nombroses lesions i algunes sancions polèmiques, van obligar a l’equip a mantenir la concentració fins a les darreres jornades per assegurar-se una permanència molt treballada. Les derrotes dels rivals directes, sumades als punts aconseguits davant el Vila-seca, el Gironès-Sàbat i el Mataró, van acabar permetent a l’equip acabar a la zona tranquil·la de la taula.

Duel de planters

De cara a la temporada vinent, la ciutat de Sabadell tornarà a reeditar el derbi entre el Centre d’Esports Sabadell i el Mercantil; una situació que no succeïa des de la temporada 2015-2016. Emocions fortes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top