Publicitat
Diners

Els hotels de Sabadell, mig buits a l’agost i pendents de les reserves ‘last minute’

Una turista surt del Gran Hotel Verdi / ÓSCAR ESPINOSA

Després de fer una ruta europea per París i Roma, Emilio Mendoza, un turista peruà de Lima, i la seva dona, passaran durant 10 dies al Gran Hotel Verdi de Sabadell per visitar Barcelona. “Hem triat Sabadell perquè ens han dit que és un lloc tranquil i no és tan perillós com Barcelona”.

Aquest visitant és un dels pocs que aquests dies estaran allotjats a la ciutat. De fet, l’ocupació hotelera està sota mínims a l’agost. Sabadell és una plaça per a turisme de negocis i esdeveniments. Però durant el mes d’agost dels últims tres anys, l’ocupació superava el 85%. Aquest percentatge s’ha reduït dràsticament enguany.

A l’Hotel Catalonia només tenen confirmades un 35% de les places per aquest mes. La directora Olga Noriega reconeix que aquesta situació és “estranya” malgrat ser l’agost. De fet, és un indicador exacte, ja que les habitacions es venen dia a dia. En tot cas, Noriega espera que les reserves last minute –última hora– acabin omplint més l’establiment hoteler.

Publicitat

A l’Hotel Urpí la situació és idèntica amb una ocupació d’entre el 35% i el 40%. Habitualment els clients a l’agost són turistes estrangers que visiten Barcelona i que estan de pas a la ciutat Aquest any n’hi ha molt pocs. Des de l’establiment es planteja que la baixada de preus dels establiments a Barcelona podria explicar aquesta manca de clients o, fins i tot, que a la capital catalana no haguessin penjat el cartell de ple com cada any.

Al Gran Hotel Verdi, on s’allotja Emilio Mendoza, la previsió per aquest mes és una mica més optimista. Tenen un 60% de places confirmades fins a finals d’agost. Malgrat això, admeten que en comparació amb l’any passat, s’ha produït un descens important, ja que a l’agost del 2018, l’ocupació va ser del 82%. El seu client habitual és el d’un turista estranger, que s’allotja a la ciutat per visitar la capital catalana i la Costa Brava.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top