Ciutat

Compte enrere per a la cursa solidària impulsada per les entitats socials locals

Preparats per al tret de sortida: cursa simbòlica a la pista coberta / Promoció econòmica de Sabadell

11.760 euros. Aquest és l’objectiu de recaptació de la Plataforma Vàlua a través de la iniciativa del Kilòmetre Solidari. Es tracta d’una activitat a la cursa de la Festa Major per recaptar fons i finançar projectes de les entitats que l’integren.

La meta és aconseguir donacions de 10 euros per cada quilòmetre que corrin els voluntaris. A la cursa, els 168 participants correran 7 quilòmetres cadascun. Ja han recaptat 2.790 euros en 84 donatius, una quarta part de l’objectiu, a través del repte de micromecenatge Kilòmetre Solidari Vàlua. Segons Pere Tres, secretari tècnic d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament, es tracta d’un autèntic “projecte de ciutat”, un “espai solidari” de “treball en xarxa”.

Fa dos mesos, els voluntaris van escalfar motors en una cursa simbòlica de 150 metres a la pista coberta d’atletisme de Catalunya. L’esdeveniment, celebrat el passat 11 de juny, va donar el tret de sortida a la recaptació per al Kilòmetre Solidari, i va comptar amb la presència de representants de les entitats, voluntaris i dinamitzadors esportius.

La vàlua dels voluntaris

La Fundació Secretariat Gitano (FSG) és una de les entitats implicades i, segons Marta Rodríguez, tècnica d’educació de l’FSG, compta amb “uns deu voluntaris”, els quals “han intentat que s’apuntin més joves i companys i promocionen la venda de quilòmetres”. Un dels projectes finançats és el programa Promociona, el casal d’estiu de la fundació. En l’edició d’enguany, els joves han pogut participar en tallers d’habilitats i sortides a Port Aventura i el CosmoCaixa.

La cursa comptarà amb voluntaris de totes les entitats que, com l’FSG, reben fons del Kilòmetre Solidari. Els destinaran a nou projectes per atendre persones sense llar, acompanyar infants amb mares vulnerables o oferir transport a persones amb discapacitat intel·lectual perquè puguin fer activitats com ara natació, entre altres projectes.

La Plataforma Vàlua uneix 20 entitats sense ànim de lucre del tercer sector de Sabadell, com ara Càritas o la Creu Roja. Aquesta agrupació, amb seu al Vapor Llonch i comptant amb el suport de l’Ajuntament, té com a referent la inserció social i laboral dels col·lectius amb més dificultats d’integració a la societat. Els seus 725 treballadors i 1.589 voluntaris atenen més de 25.000 persones anualment.

Comentaris
To Top