Ciutat

La fumigació del pis dels Merinals, als jutjats

Front obert al bloc infestat de xinxes als Merinals. El pis on s’hauria originat la plaga torna a estar ocupat pel veí que l’habita, que es nega a sortir-ne voluntàriament i a facilitar les tasques de fumigació que l’Ajuntament estava a punt d’iniciar. Per això, el consistori ha iniciat els tràmits per recórrer a la via legal i obligar el veí a abandonar el domicili. “És una qüestió de salut pública”, recorda el regidor d’Habitatge i Serveis Socials, Eloi Cortés.

“Entenem que és una situació complexa i urgent i hem d’assegurar la intervenció immediata”, diu Cortés. En aquest sentit, explica que la decisió està motivada per la urgència del cas i espera que es rebi una resposta “com més aviat millor”.

Vista general del barri dels Merinals / D.S.

Com ja va explicar el D.S., el dijous passat un dispositiu de la Policia Municipal i Serveis Socials va aconseguir convèncer el veí per tal que sortís voluntàriament. L’Ajuntament va posar a la seva disposició un allotjament mentre tinguessin lloc les tasques de fumigació, remarca el regidor. Tanmateix, diversos veïns han confirmat al D.S. que va tornar a entrar a l’immoble poc després de la seva sortida.

Inquietud veïnal

“No té cap sentit que comencem a fumigar si no s’intervé sobre el focus de la infestació”, lamenta una veïna. Aquesta situació ha generat rebombori a la comunitat de veïns, que asseguren que estan “nerviosos”. El que els inquieta és l’expansió de la plaga i consideren que el veí en qüestió no està respectant els protocols: “Té les finestres completament obertes, baixa mobles infestats per les zones comunes i els abandona a la via pública sense notificar-ho als serveis de recollida”, denuncia, indignat, un veí.

“No podem estar tranquils a casa, i amb la calor que fa hem de tenir les finestres tancades”, es queixa el veí. “Això ens està fent molt mal i si no s’atura, la plaga es propagarà a tot el barri”, alerten els afectats.

D’altra banda, consideren “inconcebible” que els veïns hagin d’assumir el cost de la fumigació de cada pis i de les zones comunes. “Som persones humils i moltes famílies no poden fer-hi front”, argumenten. L’Ajuntament, però, sí que assumirà el cost del pis on s’hauria originat la plaga.

Una plaga de xinxes torna a infestar un bloc dels Merinals

Comentaris
To Top