Ciutat

Un recorregut pels símbols més sabadellencs

La Torre de l'Aigua es podrà visitar durant els pròxims dies / ÓSCAR ESPINOSA

El trenet del Parc Catalunya, els autobusos històrics, els diferents museus, l’edifici de l’Ajuntament i la Torre de l’Aigua. Aquests són alguns dels molts emblemes que conformen la fisonomia de Sabadell, i la Festa Major és l’excusa perfecta per rememorar-los i conèixer-los en profunditat. L’oferta de visites guiades, portes obertes i els itineraris informatius que s’activen per a aquestes jornades festives pot resultar una opció molt atractiva per a aquells qui tinguin curiositat per endinsar-se en la història i personalitat de la nostra ciutat.

Una de les activitats tradicionals és la passejada amb els autobusos històrics, una experiència especial en autèntiques relíquies automobilístiques. Aquesta activitat es concentrarà el dissabte dia 7, de 17 h a 22 h, amb sortida a  l’estació d’autobusos de la plaça Clara Campoamor (l’antiga plaça d’Antoni Llonch). Els amants del transport també podran gaudir d’un circuit en tren pel Parc Catalunya amb els populars ferrocarrils ubicats al bell mig del parc.

Festa artística

Però per a qui no vulgui saber res de motor, el programa també disposa d’opcions culturals interessants. Una d’elles és la ruta del vitrall, on un grup recorrerà els carrers i places de la ciutat per descobrir l’art vitraller. Aquesta visita tindrà lloc dissabte 7, a les 11 h. També està prevista la visita al cementiri de Sant Nicolau, un lloc de pau i replet d’escultures i obres arquitectòniques dignes d’admirar. En aquest cas, s’hi podrà accedir diumenge a les 9 h. I el clàssic que no pot faltar per Festa Major: les privilegiades vistes panoràmiques que ofereix el balcó de l’Ajuntament, una activitat molt demandada que s’allargarà durant els quatre dies de festa.

Paradetes

Les fires també són un dels eixos centrals. Destaquem la concorreguda fira d’atraccions, però no ens podem descuidar de la fira d’artesans que omplirà el carrer de la Indústria amb productes de qualitat. 

Més plans

Trobada de dibuix. Esteve Valls. Dilluns 9 a les 10.30 h (carrer Sant Antoni, número 31).

Portes obertes al Museu d’Història. De divendres 6 a dilluns 9, d’11 h a 14 h / 17 h- 21 h (carrer Sant Antoni, número 13).

Visita al campanar de Sant Fèlix. Diumenge 8 i dilluns 9, de 18 h a 20 h.

Comentaris
To Top