FESTA MAJOR

Un recorregut per la història del Perú

/ D.S.

Les danses del Perú són el reflex més important de la història d’aquest país sud-americà. Expliquen històries de tota mena, recorrent totes les seves regions i la diversitat dels seus costums.

Juan Manuel Cobeñas, president de l’Associació Peruana de Sabadell explica que es tracta de “danses costumistes” que parlen de les activitats laborals de cultiu, de la supervivència dels treballadors i de l’estil de vida de les diverses regions.

“La dansa era un element essencial per sobreviure el dia a dia”, apunta. I representaven, principalment, escenes quotidianes de la seva cultura. Els instruments utilitzats a la seva música són els provinents de la fusió de les cultures americanes, africanes i europees, un clar reflex de la història d’aquest país. “Són balls harmònics i molt vistosos”, assegura el president de l’entitat.

Per Festa Major, Sabadell ha pogut fer un tastet del Perú. Les danses han dibuixat la personalitat d’aquest país i han arrencat amb un xou que celebrava l’abolició de l’esclavitud negra, Negrillos. Altres temàtiques han estat el clam a la fertilitat de la terra i les guerrillas de les tribus.

Aquesta última dansa està ambientada a la selva i representa les tribus que es trobaven al costat del riu, i això s’ha vist reflectit en els balls mitjançant la vestimenta multicolor i l’armament que utilitzaven per pescar.

“A Sabadell, estem a deu mil quilòmetres de distància del nostre bressol, però aquests esdeveniments ens apropen als nostres orígens”, mostrava emocionat Cobeñas.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top