Ciutat

El govern municipal decideix no fitxar a la parella de Morell

[XAVIER OLIVA | MARTA ORDÓÑEZ]

Descartat. Malgrat que l’informe de la Comissió d’Ètica Pública havia avalat–tot i que amb ambigüitats– el nomenament de Juanjo Cáceres com a assessor de Marta Morell a l’àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, el govern municipal ha decidit no fitxar-lo. Segons ha explicat el primer tinent d’alcaldessa i portaveu del govern, Pol Gibert, la decisió s’ha pres per “no generar cap mena de dubtes amb el seu compromís ètic en aquest inici de mandat”.

“Com que el govern considera que hi ha dubtes sobre aquest nomenament i, a part, hi ha unes sospites, que nosaltres no compartim, hem decidit no nomenat aquest assessor”, ha assegurat el primer tinent d’alcaldessa. Tot i haver pres aquesta decisió, el govern considera que el perfil i el currículum de Cáceres era “excel·lent” i “molt adequat”.

D’aquesta manera, el govern municipal ha volgut tancar la polèmica que havia obert el fitxatge de Juanjo Cáceres, i que generava dubtes pel fet de ser la parella sentimental de Morell. L’informe de la Comissió d’Ètica Pública apuntava que el fitxatge seria ètic sempre que Morell no hagués intervingut en la decisió, i la podemista va defensar que havia sigut una decisió del Consell Ciutadà de Podem Sabadell. Tanmateix, des d’ERC ho posen en dubte: “és inversemblant pensar que Morell no ha incidit en el nomenament”, apunta Gabriel Fernàndez, portaveu dels republicans.

Juanjo Cáceres, a la bancada del públic / Óscar Espinosa

Hi coincideixen tots. L’oposició considera que la resposta de Farrés ha estat la més adequada donada la polèmica que havia aixecat aquesta maniobra política i aplaudeixen la decisió dels socialistes. Això sí, entre crítiques. Des de Ciutadans, el grup que va portar aquesta designació a la comissió d’Ètica Pública (una petició a la qual es van acabar adherint també ERC i Crida per Sabadell), ho tenen clar: el nomenament danyava la imatge del govern.

El número u del grup taronja, Adrián Hernández, considera que aquesta designació era contrària al Codi Ètic i que l’alcaldessa Marta Farrés ha pres “l’única opció possible”. I és que una decisió política pot ser moralment incorrecta sense que sigui explícitament il·legal. Així ho matisa el portaveu d’esquerra, que considera que “s’han traspassat línies vermelles”.

Lourdes Ciuró, en representació de Junts per Sabadell, també titlla el nomenament d’“error” tot i que reconeix que la rectificació ha estat un encert. Des de la Crida, però, creuen que l’informe no donava marge a interpretar aquest nomenament sense incomplir el Codi Ètic i alerta que cal estar atents pels “antecedents” d’anteriors governs socialistes, que “van tenir conductes que vulnerarien aquest Codi”, apunta el cap de llista de la formació anticapitalista,Maties Serracant.

La podemista Marta Morell, però, no ha volgut posicionar-se respecte al descart de la seva parella com a assessor del seu partit. “D’acord amb la resolució de la Comissió, he de guardar silenci”, s’ha excusat.

Comentaris
To Top