Ciutat

La designació de la parella de Morell, en mans de Farrés

Marta Farrés i Marta Morell, en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

La pilota és a la teulada de Marta Farrés. L’alcaldessa tindrà l’última paraula sobre el nomenament de la parella de la regidora podemista Marta Morell, Juanjo Cáceres, com a assessor del Govern. L’informe de la Comissió d’Ètica Pública és ambigu i deixa marge a interpretacions, fet que força que l’executiu es posicioni.

El text –que va avançar el D.S. a l’edició de dimarts passat– apunta que el fitxatge seria ètic sempre que Morell no hagués intervingut en la decisió. La podemista s’escuda en el Consell Ciutadà de Podem Sabadell, a qui atribueix la decisió sobre l’assessor, una versió que no es creuen ni ERC ni la Crida.

La designació no és gens senzilla. Si el Govern accepta Cáceres, llançarà arguments llancívols a l’oposició, però si es revoca el nomenament, serà una estirada d’orelles per a Podem, el soci petit –però necessari– de l’executiu.

L’esquerra independentista considera que Farrés es troba en un carreró sense sortida. Creuen que l’informe és clar i que no hi ha més opció que fer marxa enrere. “El que diu Morell no és creïble. L’alcaldessa ha de ser valenta i aturar-ho”, exposa el portaveu republicà i cap de l’oposició, Gabriel Fernàndez. Des d’ERC, creuen que l’escenari d’acceptar Cáceres al Govern té connotacions bustistes: “Per molt que el Govern ho vulgui disfressar, és una col·locació pròpia del passat”.

En sintonia, la Crida parla sense embuts de “conflicte d’interès”. “No hi ha dubtes. Morell va participar en el nomenament i davant d’això, Farrés ha d’adoptar una posició”, exposa Maties Serracant en nom de la formació anticapitalista, que només preveu una possibilitat: que Farrés digui no a Cáceres.

Junts i Ciutadans no es pronuncien sobre la decisió de l’alcaldessa, però es refermen en els seus recels: “Morell havia de saber com actuar i ja ho va fer”, exposa la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró. “Tenim indicis que va intervenir en la decisió”, afegeix Adrián Hernández (Cs), que espera que l’alcaldessa tanqui la polèmica. Ara és el torn de Farrés.

El fitxatge de la parella de Morell és “ètic”, segons l’Ajuntament

Comentaris
To Top