Ciutat

El fitxatge de la parella de Morell és “ètic”, segons l’Ajuntament

Juanjo Cáceres, a la bancada del públic en el ple d'aquest juliol / ÓSCAR ESPINOSA

La incorporació de la parella de la regidora podemista, Marta Morell, a l’Ajuntament és “ètica”. Així ho ha decidit la comissió d’Ètica Pública, que havia de determinar si el fitxatge era compatible amb la relació sentimental. Segons un informe al qual ha tingut accés el D.S., l’historiador Juanjo Cáceres pot ser assessor de Morell a l’àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació.

El juliol passat, aquest diari va avançar que Cáceres s’incorporaria a l’equip d’assessors amb un salari de 47.552,20 euros a partir de setembre. L’escàndol va ser majúscul i l’oposició va demanar consultar-ho internament per si entrava en conflicte amb el Codi Ètic de l’Ajuntament. La Comissió d’Ètica Pública –conformada pel secretari de l’Ajuntament, un tècnic de Serveis Jurídics i la cap de Transparència– considera que és adequat (amb matisos).

Hi ha un ‘però’

El Comitè d’Ètica assegura en el seu informe que la designació seria incorrecta “si Marta Morell té o ha tingut algun tipus d’intervenció en el procediment de nomenament”, ja sigui proposant el seu nom o influint en el nomenament. El D.S. va publicar en el seu dia que, segons fonts municipals, va ser una “decisió personal” de Morell.

La podemista s’ha excusat en una fina línia interpretativa: diu que no va ser ella qui el va proposar, sinó el Consell Ciutadà de Podem Sabadell, així que no es podria fer una relació directa entre la tinenta d’alcaldessa i el nomenament. Des de l’Ajuntament consideren que aquest és l’escenari a valorar.

Així, Cáceres és ja un dels cinc assessors de govern –quatre corresponents al PSC i un a Podem–. La parella de Morell és doctor d’Història per la UB i es considera adequat per al lloc pels seus coneixements en memòria històrica, gènere, participació i migració. La seva trajectòria ha estat molt relacionada amb la recerca i el món universitari.

La incorporació de Juanjo Cáceres, aturada fins que no hi hagi resposta de la Comissió d’Ètica

Comentaris
To Top