Ciutat

Morell incorpora la seva parella com a assessor del govern

Marta Morell, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Noves cares al govern; algunes d’elles, familiars. La parella de la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, Juanjo Cáceres (1974), s’incorporarà a l’equip de l’àrea de la podemista: Feminisme, Benestar Animal i Participació. Segons ha pogut saber el D.S. i han confirmat fonts municipals, la designació de Cáceres ha estat una decisió personal de Morell en el marc de l’acord PSC-Podem, que reservava la designació de quatre assessors als socialistes i un als podemistes.

Morell considera que “és la persona més qualificada” i el mateix Cáceres, en declaracions al D.S., ha considerat que les relacions personals no han de ser una “incompatibilitat” per accedir a un càrrec de designació directa. Cáceres és doctor en Història per la UB, i des de Podem es veu com un actiu per tractar qüestions de la regidoria de Memòria Històrica. A banda, el mateix Cáceres assenyala com a interessos qüestions de gènere, participació i migració. La seva experiència laboral ha estat molt vinculada a la recerca i a la universitat: des del 2006 fins al 2014 va treballar a l’empresa de projectes d’investigació Ansoap i va ser consultor docent a la UOC. Des del 2015, Cáceres és responsable de finances i comptabilitat de Podem Catalunya, càrrec que abandonarà properament.

Perfils tècnics i de partit

Cáceres formarà part de l’equip d’assessors del govern, que s’aniran incorporant progressivament fins al setembre. Els assessors designats pels socialistes tenen un marcat perfil tècnic, amb experiència prèvia a les institucions i vinculats estretament a les files del PSC.

Aroa Arauzo (1982) serà la nova mà dreta de l’alcaldessa Farrés assumint el càrrec de cap de gabinet. És una dona de partit: milita al PSC des del 2008, ha estat responsable de l’oficina del Parlament Europeu del PSC a Catalunya i ha treballat per la delegació del govern espanyol sota les ordres de la socialista Teresa Cunillera.

Per contra, Manel Giménez (1957) –l’assessor dedicat a Esports– té una orientació menys política: va ser regidor socialista com a independent, una experiència efímera de només nou mesos (2015-2016)–. Ha estat president del Club Tennis Sabadell i ha format part de la Fundació de la Real Federació Espanyola de Tennis. Veterà com Giménez, també s’incorpora a l’equip de govern Francesc Castellana, qui té experiència en matèria laboral i sindical i ha treballat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball.

El nom que tanca la llista i que sorprèn, per la seva joventut, és el d’Adrián Sánchez (1993), enginyer en Tecnologies Aeroespacials i exregidor a Terrassa. Serà l’encarregat de desenvolupar el clúster aeronàutic entre la UAB i l’aeroport.

Els cinc assessors del govern PSC-Podem cobraran 47.552,40 euros bruts anuals en aquest mandat, la mateixa xifra que en el govern de Serracant, segons fonts municipals.

Comentaris
To Top