Diners

Viena ja permet pagar amb reconeixement facial

Viena, cadena de restaurants de menjar ràpid nascuda a Sabadell el 1969, ha llançat un sistema de pagament facial en colaboració amb Payment Innovation Hub. Aquesta tecnologia, defensada pels seus desenvolupadors com la primera disponible als comerços d’Espanya, va ser instal·lada dimecres passat a un dels establiments de la cadena a Barcelona, segons ha informat la mateixa companyia en un comunicat.

El nou mecanisme de pagament en funcionament / CEDIDA

Es tracta del local situat al número 405 de l’avinguda Diagonal, on podrà pagar-se només mostrant la cara fins el proper 10 de novembre. Aquest nou recurs, que ha estat anomenat Face To Pay Viena, funciona a través d’una aplicació mòbil disponible per a dispositius iPhone i Android. Els usuaris hi poden introduir les seves dades de pagament i, posteriorment, consumir a l’esmentat restaurant sense necessitat de portar-hi la cartera per pagar i ni tan sols el mòbil.

Xavier Carull, director corporatiu de finances i sistemes de Viena, assegura que “aquest pilot s’emmarca dins la nostra aposta i voluntat d’innovar per oferir millors experiències als nostres clients”. Per la seva part, des de Payment Innovation Hub, es mostren “molt orgullosos” del projecte: “és la primera solució de pagament biomètric en un comerç a Espanya que arriba al públic general”, manté la CEO del Hub, Silvana Churruca.

El Viena de la plaça de Sant Roc / LLUÍS FRANCO

L’ens dirigit per Churruca és una joint venture entre CaixaBank, Global Payments, Visa, Samsung i Arval (part del grup BNP Paribas) radicada al barri de la Barceloneta, a la capital catalana. El seu objectiu és tirar endavant projectes d’innovació en l’àmbit dels mitjans de pagament.

Pel que fa a Viena, l’empresa vallesana dona feina a unes 1.700 persones i té la seu central ubicada a Terrassa. A més dels sis restaurants i una planta de producció a Sabadell, disposa d’un desplegament de més d’una seixantena de locals —propis, no franquiciats— arreu de Catalunya, el País Valencià i Andorra.

Comentaris
To Top